Yeni asgari ücret belli oldu

Yeni asgari ücret belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılında asgari ücretin, yüzde 49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacağını açıkladı.

Çalışanların günlerdir beklediği asgari ücret açıklandı.

İlk iki toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında işçi ve işveren taraflarının bir araya gelmesiyle gerçekleştirdi.

2 saat 15 dakika süren kritik görüşmenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Vedat Işıkhan, ''Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun.'' dedi.

Önceki döneme göre yüzde 49 artış

Bakan Işıkhan, önceki dönem artışlarıyla ilgili şunları söyledi:

"Önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre kümülatif olarak yüzde 100 olarak artış yapılmış oldu. Asgari ücret reel olarak 3,5 kat artış sağlamış oluyoruz. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla işçi, işveren ve tüm vatandaşlarının yanında yer almayla devam edecek. Aziz milletimizin müreffeh yarınları için hadim olmaya azmetmiş olan bizler de sosyal devlet sorumluluğumuza devam edeceğiz." (Kısa Dalga)

Ekonomi