Yeni ekonomik önlemler: 'Mahfi Eğilmez de anlamamış şimdi mutluyum'

Yeni ekonomik önlemler: 'Mahfi Eğilmez de anlamamış şimdi mutluyum'
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni açıkladığı gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) için sosyal medyada "anlamadık" yorumları yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini duyurmasının ardından sosyal medyadan "anlamadık" yorumları geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 9 Haziran tarihinde sosyal medya hesabından enflasyon ve döviz kurlarına karşı atılacak "yeni adımlar silsilesinin" açıklanacağını duyurmuştu.

Bakanlık, beklenen açıklamayı yaparak, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplanma işlemlerinin 15 Haziran’dan itibaren başlayacağını bildirdi.

Mahfi Eğilmez: Anlamadım

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından bakanlığın açıklamasıyla ilgili olarak, “Ben anlamadım” dedi. Eğilmez, “Hangi gelire endeksli hocam?” sorusunu yönelten bir sosyal medya kullanıcısına, “Bilmiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Anlamak için iki kere okuduğunu söyleyen bir sosyal medya kullanıcısı, Mahfi Eğilmez'in de anlamamasına sevindiği paylaştı.

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz ise "Anlamadım, hangi varlığın gelirine endeksli?" paylaşımını yaptı.

Ekonomi