Yeni George Floyd vakası: ABD polisi gölde boğulan adamı kurtarmayı reddetti

Yeni George Floyd vakası: ABD polisi gölde boğulan adamı kurtarmayı reddetti
ABD'nin Arizona eyaletinde üç polis, göle atladıktan sonra defalarca yardım isteyen ve boğularak ölen bir adama yardım etmedikleri için görevden alındı.

ABD'nin Arizona eyaletinde boğulmakta olan evsiz bir adamı kurtarmak için harekete geçmeyi reddettikleri anlaşılan üç polis açığa alındı. İlgili soruşturma kapsamında yeni yayınlanan polis kamerası görüntülerinde, 34 yaşındaki Sean Bickings'in göle atladıktan sonra defalarca yardım istediği ancak polislerin yardım etmeye yanaşmadığı ortaya çıktı.

Söz konusu olay 28 Mayıs günü sabah beş sularında, polisin şehir merkezinde bir çiftin kavga ettiği ihbarını almasından sonra yaşandı. Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında söz konusu çiftin "polisle tam işbirliği yaptığı ve fiziksel bir tartışma yaşandığını reddettiği" belirtilse de, Bickings'in ölümü sonrası açılan soruşturma kapsamında incelenen vücut kamerası görüntüleri yaşananları gözler önüne serdi.

Görüntülerde, polisin isimlerini kontrol ederken Sean Bickings’in yüzmeye gideceğini söylediği ve kaldırımla göl arasındaki metal çiti aşarak suya girdiği görülüyor. Bickings, polisin kendisini göle girmeye izin olmadığı konusunda uyarmasına rağmen köprüye doğru yüzüyor.

Videonun bu noktadan sonraki bölümü 'hassas içerik' uyarısı nedeniyle yayınlanmasa da, yaşananların bir dökümü paylaşıldı. Buna göre, Bickings defalarca boğulmanın eşiğine geldi ve yardım istedi; bir polis ise "Boğuluyorum" çığlıklarına "Hayır, boğulmuyorsun" karşılığını verdi. Bir başka polis ise "Senin peşinden atlamayacağım" dedi.

Polis, karada Bickins için endişelenen kadını 'tekneyle müdahale etmeye hazırlandıklarını' söyleyerek sakinleştirmeye çalışırken, kadının bir noktada "Gözünüzün önünde boğuluyor ve yardım etmiyorsunuz!" diye bağırdığı duyuldu. Bickins bir daha su yüzüne çıkmazken, cesedine ertesi sabah ulaşıldı. Kayıtlara göre, bir görgü tanığı da yüzeye çıkmayan Bickings’e yardım etmek için göle atlamaya çalıştı.

ABD'li yetkililer, o sırada olay yerinde bulunan üç polis hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Kimlikleri açıklanmayan polisler ücretli izne çıkarıldı. (Kısa Dalga)

Dünya