Yeni iPhone'lara, yeni eylem düğmesi: Özellikleri değişiyor

Yeni iPhone'lara, yeni eylem düğmesi: Özellikleri değişiyor
Apple, iPhone 15 Pro modellerinde bu sene yeni eylem butonuna yer verecek. iOS 17 beta 7 sürümünde iPhone 15 Pro'nun ekleyeceği yeni özellikler belirlendi.

Apple'ın önümüzdeki ay iPhone 15 serisini duyurması bekleniyor ve Pro modelleri söz konusu olduğunda, söylentiler şirketin sessize alma anahtarını yeni bir "Eylem Düğmesi" ile değiştireceğini gösteriyor. Eylem düğmesini Apple Watch Ultra'da da görmüştük. iOS 17'nin bir önceki beta sürümü bu düğmeden neler beklenebileceğini zaten ortaya koymuş olsa da, iOS 17 beta 7 sürümü daha fazla detayı barındırıyor.

iPhone 15 Pro ile yeni eylem düğmesi geliyor

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; iOS 17 beta 7, kullanıcı Sessiz Modu etkinleştirdiğinde veya devre dışı bıraktığında yeni dokunsal geri bildirim şablonları getiriyor. Yeni şablonlar, kullanıcı modlar arasında geçiş yaptığında telefonun daha belirgin bir şekilde titremesini sağlıyor ve bu da Eylem Düğmesi olan yeni telefonlar için oldukça faydalı olacak gibi görünüyor. Böylece bir iPhone'un Sessiz veya Zil Modunda olup olmadığı kolayca anlaşılabilecek.

Dokunsal geri bildirimler

iOS'un önceki sürümlerinde, iPhone Sessiz Mod'a geçtiğinde yalnızca hızlı bir dokunsal geri bildirim verilirken, Sessiz Mod devre dışı bırakıldığında herhangi bir geri bildirim verilmiyordu. Yeni dokunsal geri bildirimin ise "sert bir dokunuş" gibi hissettirdiği belirtiliyor. Bu da Apple'ın sessize alma anahtarını bir eylem düğmesi ile değiştireceğini doğruluyor. Bu arada sürece hakim olmayanlar için iPhone 15 Pro'ya yeni eylem düğmesinin eklenmesi, şirketin sessize alma anahtarından uzaklaşacağı anlamına da geliyor. Temel iPhone 15 modellerinde ise klasik anahtar bulunmaya devam edecek.

Yeni eylem düğmesine ek olarak, iPhone 15 Pro'nun titanyum çerçeveli ve ekran çevresinde daha ince kenarlı yeni bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Pro modellerde yeni ve daha güçlü A17 çip bulunurken temel modellerde ise A16 yer alacak. iPhone 15 Pro Max'in (ya da iPhone 15 Ultra'nın) daha iyi optik yakınlaştırma için periskop lense sahip olacağı da söyleniyor. Ayrıca tüm iPhone 15 serisi Lightning yerine USB C portuyla çıkış yapacak. Apple'ın 12 veya 13 Eylül'de özel bir basın etkinliği düzenleyerek iPhone 15 serisini tanıtması bekleniyor.

Teknoloji