Yeni ittifak yolda: Doğru Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi, Milli Yol Partisi

Yeni ittifak yolda: Doğru Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi, Milli Yol Partisi
Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, ‘Türkiye İttifakı'nı eylül ayı sonunda açıklayacaklarını söyledi.

Eski bakanlardan Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Zafer Partisi, Memleket Partisi ve Milli Yol Partisi ile ittifak görüşmelerini sürdürdüklerini, eylül ayı sonunda “Türkiye İttifakı” adı altında ittifaklarını açıklayacaklarını söyledi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Rifat Serdaroğlu, Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi, Ümit Özdağ’ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi ve Remzi Çayır’ın genel başkanı olduğu Milli Yol Partisi ile sürekli görüştüklerini, ittifak çalışmalarında sona geldiklerini açıkladı.

Cumhur İttifakı ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması kapsamında oluşan altılı masaya yönelik eleştirilerini dile getiren Serdaroğlu, “İki ittifakın da Türkiye’nin milli çıkarlarına uygun davranacaklarına, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerine sahip çıkacaklarına dair çok ciddi kuşkularımız var. Kuşkudan da öte bulgularımız var” dedi.

Serdaroğlu, “Bu Türkiye’nin ilk milli ittifakı olacak. Sol partilerle HDP de ittifak yapıyor. Bizimle gelip görüşen sol partiler de var. Onlar da buraya bizim şartlarımıza uyarlarsa gelebilirler” diye konuştu.

Serdaroğlu, “Kim bu sol partiler?” sorusuna karşılık olarak Vatan Partisi’nden istifa ederek Mehmet Bedri Gültekin liderliğinde kurulan partiyi işaret etti ve “Bir tanesi Sosyalist Cumhuriyet Partisi” yanıtını verdi.

HABERİN TAMAMI

Politika