Yeni MİT Başkanlığı ismi geçen Kalın'dan ilginç profil fotoğrafı tercihi

Yeni MİT Başkanlığı ismi geçen Kalın'dan ilginç profil fotoğrafı tercihi
Yeni kabinenin en dikkat çekici atamaları milli güvenlikten sorumlu bakanlarda oldu. MİT Başkanı Fidan Dışişleri Bakanlığı’na, Genelkurmay Başkanı Güler Millî Savunma Bakanlığı’na getirildi. Yeni MİT Başkanı'nın kim olacağı ise merak konusu oldu. Adaylar arasında birinci sırada İbrahim kalın bulunuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede milli güvenlikten sorumlu bakanlarda önemli bir değişikliğe gitti.

MİT Başkanı Hakan Fidan’ı Dışişleri Bakanlığı’na atadı, Millî Savunma Bakanlığı’na da 2018 yılından beri orduyu yöneten Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i getirdi.

TİKA’dan MİT’e

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sır küpüm” olarak nitelediği Fidan, Yüksek lisans tezinde farklı istihbarat teşkilatlarını inceleyerek MİT’in eksiklerine işaret eden Fidan, sağlam bir dış politika oluşturabilmek için güçlü dış istihbarata sahip olmak gerektiğini savunmuştu.

“Türk istihbarat sistemi için reform kaçınılmazdır” tespitini yapan Fidan, “Türkiye’nin, yakın çevresiyle ilgilenmek, yurt dışındaki Türklerin haklarını korumak, ulusal çıkarlara karşı yükselen tehditleri erken saptamak, dünyanın her yerindeki Türk yatırımlarını ve iş adamlarını korumak ve Türk dış politikasının planlanması için güçlü ve kesin istihbarat sağlamak için güçlü bir dış istihbarat ajansına ihtiyacı vardır” görüşünü dile getirmişti.

MİT Başkanlığı için Kalın’ın adı geçiyor

Milliyet'ten Aslıhan Altay Karataş'ın haberine göre Fidan’ın yerine MİT Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınında ve en güvendiği isimlerden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın atanması bekleniyor.

MİT Başkanı olacağı yönündeki haberlerin sosyal medyada yayılması üzerine dün Kalın, sosyal medya profilindeki resmini değiştirdi.

ekran-resmi-2023-06-05-10-02-26.png

Yeni profil resmi olarak, siyah rengin hâkim olduğu yarı karanlık bir fotoğrafı tercih etti. (Kısa Dalga)

Gündem