Yeni Şafak muhabirinin 'Rabbi yessir'li İmamoğlu paylaşımına tepki: Canan Karatay'lı savunma geldi

Yeni Şafak muhabirinin 'Rabbi yessir'li İmamoğlu paylaşımına tepki: Canan Karatay'lı savunma geldi
Yeni Şafak muhabiri Taha Hüseyin Karagöz'ün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşiyle restoranda yemek yerken çekilen videosunu paylaşması tartışma yarattı.

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, dün akşam Twitter hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun videosunu "Rabbi yessir" notunu düşerek paylaştı. Video 24 saat geçmeden 3,3 milyon kez izlendi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Karagöz'ün paylaşımına şu yanıtı verdi: "Sevgili gazeteci kardeşim; Ekrem Bey’in eşiyle hafta sonu geçirdiği zaman kimseden gizli değildir. Ailesine, eşine zaman ayıran ve birlikle vakit geçirenleri karalamak size bir şey kazandırmaz. Allah kötü niyetlilerin kalbine iyilik versin der, geçeriz."

Karagöz'ün kullandığı ifade, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekim 2021'deki açıklamasını akıllara getirdi.

İYİ Parti lideri şunları söylemişti: "Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AK Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi. Arkadaşlarını sordum, onlar da sempati duymuşlar."

Canan Karatay'lı örnek

Yeni Şafak muhabiri, gelen eleştirilere şu yanıtı verdi: "Murat Ongun açıklayana kadar karşısındakinin eşi olduğunu bilmiyorduk. Ki bizi ilgilendirmez. Yüzünde 'Rabbi yessir görüyorum' sözlerine, Yasin okumalara, camideki pozlara alkış tutanlarla bu kareye tepki gösterenler aynı kişiler. Tweet'imde ne bir eleştiri ne bir hakaret var. Hakaret etmeden cümle kuramayanlar için tane tane açıklamak gerekirse; Canan Karatay'ı poğaça yerken paylaşmak neyse 'yüzünden rabbi yessir' akan Sn. İmamoğlu'nu paylaşmak da odur. Yoksa isteyen istediğini içsin. Bana ne? Size ne?" (Kısa Dalga)

Gündem