Yeni Şafak yazarı AKP’deki adaylık yarışını yazdı: Ekipler çatışmasına evrilebilir

Yeni Şafak yazarı AKP’deki adaylık yarışını yazdı: Ekipler çatışmasına evrilebilir
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, AKP'de üç ismin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olduğunu belirtirken, "Probleme dönüşmesi muhtemel bir durum söz konusu. Yarış, 'ekipler çatışmasına' evrilecekmiş gibi bir hava seziyorum" dedi.

AKP, 2019 seçimlerinde kaybettiği özellikle İstanbul ve Ankara’yı 2024 yerel seçimlerinde geri almanın hesaplarını yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 3 ismin öne çıktığı iddia edildi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, kulislerde konuşulan isimleri aktarırken, adaylık yarışının 'ekipler çatışmasına' evrilebileceğini de belirtti.

Çelik, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun potansiyel aday adayları olduğunu ve kamuoyu oluşturmak için çalıştıklarını aktardı.

Çelik, "Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) talipler. Kulislerde merak edilen bir soru daha var: 'Şu isim son gülerde çok öne çıktı, adaylık için işaret mi almış acaba?' Bu sorunun yanıtını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset yapma biçimi veriyor aslında" dedi.

Çelik, yazısında “muhtemel bir probleme” de dikkat çekti:

"Erdoğan, teşkilatta temayül yoklaması, anketler ve isimlerin kamuoyu gücüne önem veriyor. Adayları belirlerken de acele etmiyor. Genellikle de son günlere kadar bekliyor. İsmi anılan, konuşulan isimler de Erdoğan'ın radarına girmek için çalışıyorlar. Bu da gayet normal.

Ancak benim dikkatimi çeken ve probleme dönüşmesi muhtemel bir durum söz konusu. AK Parti içinde başlayan İstanbul'a aday olma yarışı, 'ekipler çatışmasına' evrilecekmiş gibi bir hava seziyorum. Potansiyel adayların ekipleri gayet tabii işlerini yapıyorlar. Öne çıkma, gündeme gelme ve konuşulma çabaları rekabeti de beraberinde getiriyor. Fakat rekabet ortamı bir süre sonra 'adaycılık' kamplaşmasına dönüşebilir. Bunu gözlemliyorum.” (Kısa Dalga)

Politika