Yeni Şafak yazarı Öztürk: Ücretli ve dar gelirliler dışında geçim derdi yok

Yeni Şafak yazarı Öztürk: Ücretli ve dar gelirliler dışında geçim derdi yok
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin tepki çeken sözlerinin ardından Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk de "Ücretli ve dar gelirli dışındakilerin geçim derdi yok" diye yazdı.

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, muhalefetin ekonomi konusunda söylemini eleştirerek iktidarı savunduğu yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarını hatırlatan ifadeler kullandı.

Aylardır hükümete “Dar gelirliler geçinemiyor. Tarım sektörü çöktü. Çiftçi battı. Esnaf kan ağlıyor. Memur geçinemiyor. Karakış fonu kurun. Gelirleri artırın” eleştirisi yapan muhalefetin dilini değiştiğini öne süren Öztürk, özetle yazısına şöyle devam etti:

"Türkiye’nin son çeyrekte büyüme rakamı yüzde 7,3. İhracatta yine rekor kırıldı. Bir ayda neredeyse 20 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşıldı.

Üretim çarkları harıl harıl çalışıyor. Faiz artırmamakta direnen bir hükümet var. Ve gerekçesi de “Faiz artırsaydık üretim dururdu. Çarklar durunca büyüme sağlanamazdı.”

Çarkların döndüğü, üretimin devam ettiği bir ortamda enflasyon da azmış durumda. Fiyat artışlarının nedenleri nedir ya da enflasyon nasıl düşer meselesine kafa yoranlar aynı zamanda büyümenin devamına da kafa yoruyor.

Hal böyle olunca, ücretliler ve dar gelirliler dışındakilerin geçim derdinin olmadığını söylesek yalan olmaz.

O halde dar gelirlinin gelirlerini artırma konusunda atılacak adımların desteklenmesi lazım öyle değil mi?”

Bütün kamuoyu araştırmalarında halkın en önemli gündem maddesinin hayat pahalılığı olarak çıktığını yazan Öztürk, yazısının devamında “hükümetin zenginden alıp fakire vermesini” önerisinde bulundu.

NEBATİ NE DEMİŞTİ?

"Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha sonra Twitter’dan yaptığı paylaşımla sözlerini düzeltmeye çalışmıştı. Nebati, "Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak" demişti.

Gündem