Yeni Şafak yazarından Gökçek'e tavsiye: Bir süre sosyal medya kullanmasa...

Yeni Şafak yazarından Gökçek'e tavsiye: Bir süre sosyal medya kullanmasa...
Gökçek önce “Jelibon madeni bulundu” müjdesini verdi son olarak Beşiktaş’ın eski futbolcusu Abubakar’ın fotomontaj fotoğrafını “Somalili Türk askeri şehit oldu” diye paylaştı. Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, "Bir süre sosyal medya kullanmasa, az dinlense... Biraz ara verse hedefin aslında kendisi olmadığını mutlaka anlayacaktır" dedi.

Twitter'ı aktif kullanan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek'in üst üste yaptığı iki gaf sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Gökçek önce “Jelibon madeni bulundu” müjdesini verdi son olarak Beşiktaş’ın eski futbolcusu Abubakar’ın fotomontaj fotoğrafını “Somalili Türk askeri şehit oldu” diye paylaştı.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, köşe yazısında Gökçek'e bir süre sosyal medya kullanmama tavsiyesinde bulundu. Çelik'in yazısında ilgili bölüm şöyle:


"Melih Gökçek, Twitter’ın Türkiye’deki eski kullanıcılarındandır. Tam 4,3 milyon takipçisi var. Muazzam etkileşim gücü.

Eski bir belediye başkanı ve AK Parti’de resmi görevi olmamasına rağmen ne yazsa gündem oluyor. Çünkü Melih Bey gündemi Twitter’dan takip ediyor. Siyaseti buradan yapıyor. Seveni de çok sevmeyeni de. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti için Twitter’da ölümüne çarpıştığına herkes şahitlik eder.

Melih Bey canla başla tweetler atarken, son bir ayda iki büyük hata yaptı. Trollendi. Hem de öyle böyle değil. Muhalefete büyük malzeme verdi. “Jelibon madeni bulundu” müjdesi siyasi mizah literatürüne girdi. Son olarak da önceki akşam Beşiktaş’ın eski futbolcusu Abubakar’ın fotomontaj fotoğrafını “Somalili Türk askeri şehit oldu” diye paylaştı. Hemen sildi, özür diledi, “danışmanımın hatası” diye düzeltme yayınladı. Fakat ne çare…

Bir kere düştü sosyal medyaya. Şimdi bu hatayı da evire çevire kullanacaklar. Hakları da var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 yıl önceki “Kağıttepe” açıklaması nasıl ki dillerde. Jelibon da Somalili şehit de sık sık gündeme gelecektir. Burada can sıkıcı olan, şehitlik gibi kutsal bir mertebenin mizah malzemesi yapılacak olması. Yapmaya başladılar da.

Melih Bey’in heyecanını, azmini herkes görüyor. Bir süre sosyal medya kullanmasa, az dinlense... Biraz ara verse hedefin aslında kendisi olmadığını mutlaka anlayacaktır."

YAZININ TAMAMI

Gündem