Yeni Şafak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yazım hatası sosyal medyada gündem oldu

Yeni Şafak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yazım hatası sosyal medyada gündem oldu
Yeni Şafak’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesini haberleştirirken yaptığı hata, sosyal medyanın gündemi oldu. Haberde, Erdoğan’dan söz edilirken yanlışlıkla “Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan” ifadesinin kullanıldığı görülüyor.

Yeni Şafak Gazetesi’nin yaptığı bir yazım hatası, sosyal medyada gündem oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesine ilişkin açıklamaları aktarılırken, yanlışlıkla “Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan” ifadesi kullanıldığı görülüyor.

yeni-safak.jpg

Sosyal medyada gündem olan “Mısır ile görüşmeler genişleyecek” başlıklı haberde yazım hatasıyla şu ifadeler kullanıldı:

“Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sisi ile görüşmenin detaylarını anlattı. Önceki gün Konya’da gençlerle bir araya gelen Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile yaklaşık 45 dakikalık dar kapsamlı bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, Sisi’ye şunları söylediğini belirtti:

‘Şimdi al düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar, ondan sonra da biz görüşmemizi gerçekleştirelim, geliştirelim, tüm derdimiz, sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek. Akdeniz’de Türkiye – Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir.”

Özür diledi

Yeni Şafak, hatanın sosyal medyada gündem olmasının ardından internet sitesinden özür diledi.

Açıklamada şöyle dendi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetemizin taşra baskısında yayınlanan haberi akşam gelen yeni gelişmeyle gece baskısında güncellenmiştir. Ancak 'kopyalama ve yapıştırma' sırasında font bütünlüğünü sağlamak için ilk kelimeyi bırakan sayfa operatörü daha sonra bunu haberden silmeyi unutmuştur. Şehir baskılarında yaşanan bu teknik hata nedeniyle özür dileriz."

Gazete şehir ve taşra baskısından fotoğraflar da paylaştı.

yeni-safak-001.jpg

Gündem