Yeni Şafak'ta Sedat Peker yazısı: "Yakında siyasi dosyaları da gündeme getirirse kimse şaşırmasın"

Yeni Şafak'ta Sedat Peker yazısı: "Yakında siyasi dosyaları da gündeme getirirse kimse şaşırmasın"
Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül: "Yakında FETÖ savcılarının hazırladığı dosyaları, Zekeriya Öz’ün Dubai toplantılarında hazırlanan dosyaları, siyasi dosyaları da gündeme getirirse kimse şaşırmasın. İşte o zaman, Peker Operasyonu’nun gerçek yüzü ortaya çıkacaktır."

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yedinci videolarında öne sürdüğü iddialar gündem yaratırken, Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, "Yakında FETÖ savcılarının hazırladığı dosyaları, Zekeriya Öz’ün Dubai toplantılarında hazırlanan dosyaları, siyasi dosyaları da gündeme getirirse kimse şaşırmasın" dedi.

Karagül, "Sedat Peker’e FETÖ dosyaları mı verildi? Zaafı olan Dubai’ye koşuyor. Bin Zayed’in tetikçisi oluyor. Onlarca Sedat Peker harcanır"başlıklı yazısında "Peker, görünüşte kişisel intikam alıyor. Ama senaryonun arkasındakiler, onu koruyup kollayanlar, onun üzerinden Türkiye’yi vuruyor. İyi adam seçiyor. Sorun, zaafı olanları buluyor, korumaya alıyor, tüketene kadar kullanıyor" dedi. Karagül, özetle şunları söyledi:

"Dubai merkezli, doğrudan Türkiye’yi hedef alan, öncekilere benzer yeni bir oyun kurgulanmış ve harekete geçilmiş. Bu çok açık. Peker ne derse desin, Türkiye’deki mafyatik ilişkileri nasıl açık ederse etsin, herkes olayın bununla sınırlı olmadığını, onun üzerinden Türkiye ile hesaplaşıldığını pekâlâ biliyor. Bir mafya lideri kullanılarak, koca ülke sanki bir mafya devletiymiş gibi bir uluslararası algı oluşturuluyor.

Peker üzerinden yeni bir 17-25 Aralık müdahalesi sahaya sürüldü. Tamamı FETÖ dosyalarında var. İddialar, iftiralar, kurgular, şantaj kayıtları tıpatıp aynı. Sadece dün FETÖ servis ediyordu bugün Peker. Dün FETÖ’yü bu amaçla sahaya kimler sürmüşse aynı merkezler bu sefer Peker’i sahaya sürmüş.

Dün “cemaat” görünümlü taşeron bir istihbarat ağı üzerinden oyun kuranlar bugün “mafya” üzerinden oyun kurmuş. Mafyanın iyisi kötüsü olmaz. Mafya mafyadır. Kirli ilişkilerdir.

İktidar ya da muhalefet, kimin nereye yakın olduğuna, nerede olduğuna bakmaksızın, hangi meslekten olduğuna bakmaksızın bu kirli ilişkilere girenlerin açığa çıkarılıp bulundukları yerden uzaklaştırılması gerekiyor. Çünkü bu tipler, gerçekten mücadele edenlerin sözlerini de emeklerini de mahvediyor.

Peker’in kendi arşivini bilemem ama bu kadar FETÖ dosyasını, arşivini ona kim verdi? O arşivlerden biri de Dubai’de mi tutuluyordu? Konuşma videolarını Muhammed bin Zayed’in, Muhammed Dahlan’ın istihbaratçıları mı belirliyor?

Yakında FETÖ savcılarının hazırladığı dosyaları, Zekeriya Öz’ün Dubai toplantılarında hazırlanan dosyaları, siyasi dosyaları da gündeme getirirse kimse şaşırmasın. Bir sonraki adımı siyasi, uluslararası boyutunu daha da öne çıkarabilir. İşte o zaman, Peker Operasyonu’nun gerçek yüzü ortaya çıkacaktır"

Gündem