Yeniden görülen Balyoz Davası’nda hapis istemi

Yeniden görülen Balyoz Davası’nda hapis istemi
Yargıtay'ın yedi sanık için verilen beraat kararını bozmasının ardından yeniden görülen 'Balyoz' davasında savcı, aralarında Çetin Doğan'ın da bulunduğu altı sanığın "Suç için anlaşma" suçundan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Yargıtay'ın beraat kararını bozmasının ardından yeniden görülen 'Balyoz' davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu altı sanık hakkında, "Suç için anlaşma" suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bir sanığın ise yargılama aşamasında hayatını kaybettiği gerekçesiyle hakkındaki kamu davasının düşürülmesi istendi.

BERAAT KARARI BOZULMUŞTU

"Balyoz Planı" davası, Anayasa Mahkemesi'nin “hak ihlali” kararının ardından yeniden görülmüş, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi 31 Mart 2015 tarihinde 236 sanığın yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından beraat kararı almıştı.

Ancak Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Aydın'ın sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’ın beraat etmelerinin 'usul ve yasaya aykırı olduğu' gerekçesiyle temyiz başvurusunda bulunması sonrasında yedi sanığın dosyası Yargıtay’a gönderilmişti. 229 sanığın ise beraati kesinleşmişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de, 14 Haziran 2021’de oy birliğiyle alınan kararda yedi sanık için verilen beraat kararının bozulmasına hükmetmişti. (Kısa Dalga)

Gündem