Metin Gürcan yeniden tutuklandı

Metin Gürcan yeniden tutuklandı
DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan, 'siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanırken tahliye edildikten sonra savcılığın itirazı üzerine yeniden çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

'Siyasal ve askeri casusluk' suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanırken tahliye edilen ve savcılığın itirazı üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan, yeniden tutuklandı.

Gürcan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bu sabah teslim olmuştu.

NE OLMUŞTU?

Gürcan, “askeri ve siyasi casusluk” ve “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama” suçlamaları ile 29 Kasım 2021’de tutuklanmıştı.

İlk duruşmada, yargılamanın kapalı olarak sürdürülmesine karar verilmişti. Yargılama, 11 Mayıs’ta ikinci duruşma ile devam etmişti. Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Gürcan’ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vermişti. Ancak savcılık dün, Gürcan’ın tahliyesi kararına itiraz etmişti. Savcılığın itirazı, dün; bir üst mahkeme olan Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde değerlendirilmiş ve Gürcan hakkında tekrar yakalama kararı çıkarılmıştı.

Gündem