Yeniden Refah, AKP'den Konya'yı istiyor

Yeniden Refah, AKP'den Konya'yı istiyor
Yeniden Refah Partisi’nin (YRP), AKP’den “Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği” ileri sürülüyor.

31 Mat yerel seçimlerine doğru giderken partilerinde ittifak mesaisi hız kazandı. Bu kapsamda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, önceki gün bir araya geldi.

'İstişareler yapmamız gerekir'

Erbakan, görüşme sonrasında AKP ile 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerdeki işbirliğine “kapıyı aralamış” ve “Yaklaşan seçimlerle ilgili fikir alışverişi gerçekleştirdik. İnşallah hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir” açıklamasını yapmıştı.

İstanbul ve Ankara'da AKP desteklenecek

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Yeniden Refah Partisi’nin (YRP), AKP’den “Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği” ileri sürülüyor. “Konya’nın, Refah Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’la anıldığı ve YRP için önem taşıdığı” ileri sürülerek, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da “AKP’yi desteklemenin karşılığında Konya’nın YRP’ye bırakılmasını talep ettiği” iddia ediliyor.

Uğur İbrahim Altay’ın çalışmaları beğeniliyor

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir dönem adı cumhurbaşkanlığı kabinesi için de geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın “çalışmalarını beğendiği ve Konya’da tercihinin yeniden Altay’dan yana olduğu” öne sürülüyor. (Kısa Dalga)

Gündem