Yeniden Refah Partili Ali Yüksel'in 'çok eşli oluşu' yeniden gündemde: Kadın örgütleri tepkili

Yeniden Refah Partili Ali Yüksel'in 'çok eşli oluşu' yeniden gündemde: Kadın örgütleri tepkili
Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel'in üç eşli olduğuna dair haberler bir kez daha gündeme geldi. Kadın örgütleri duruma tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Ali Yüksel, 14 Mayıs'taki seçimde Konya'dan seçildi. Yüksel, 28'inci dönemde milletvekilliği yapacak.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın bugün yayınlanan haberinin ardından Yüksel'in üç eşli olduğu yeniden gündeme geldi.

Yüksel'in üç eşli olduğuna dair haberler 2010 yılında dönemin CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın soru önergesiyle basında yer bulmuştu.

O dönem, çıkan haberlerde gazeteci Fehmi Çalmuk’un 2004'te çıkan 'Merak Edilen Kızlar' kitabında, Yüksel ve üçüncü eşiyle söyleşiye yer verildiği de kaydedilmişti.

Buna göre Yüksel, Çalmuk’un sorularına verdiği yanıtlarda o dönem üç eşi olduğunu kabul etti.

Yüksel 'olası dördüncü evliliği' hakkında şunları söylemiş: "Ben iki evlendiğim zaman dedim ki ‘Benim niyetim dörde kadar gitmek ama kısmetim nedir, onu bilemem Allah bilir’ dedim."

Yüksel, her yeni evliliğinde önceki eşlerinden izin almadığını, buna mecbur olmadığını da ifade etmiş.

Kadın örgütleri tepkili

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü Medeni Kanun’u ihlal etmiş bir kişinin parlamentoya taşındığını söyledi.

Güllü, şunları ifade etti: “Bu şahıs değil 4, 34 tane de eş alabilir. Çünkü 2016 yılından beri Anayasanın ihlal ve iptal edilen bir maddesi var. ‘Resmi nikâh olmadan, dini nikâh kıyılmaz’ maddesi vardı ve bu kaldırıldı. Burada bir suçlu var ise Türkiye’nin Medeni Kanunu’na aykırı hareket eden parlamento. Bu şahısın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunması hatadır, kusurdur, suçtur ve kadınlar adına ihlaldir.”

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Birsen Baş Topaloğlu, Yüksel gibi çok eşliliği savunan ve laikliğe aykırı düşünceleri olan kişilerin milletvekili olmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Topaloğlu, “İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkıldı. Şu an 6284 sayılı yasanın kaldırılması konuşuluyor, nafakanın kaldırılması, çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi yıllardır gerçekleştirilmek istenen bir düşünce olarak bekliyor” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem