Yeniden Refah Partisi: AKP’ye sunduğumuz metinde ‘6284 sayılı yasa kaldırılsın’ diye bir ifade yok

Yeniden Refah Partisi: AKP’ye sunduğumuz metinde ‘6284 sayılı yasa kaldırılsın’ diye bir ifade yok
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin yasanın kaldırılmasını istemediklerini, sözlerini çarpıtıldığını” iddia etti.

Yeniden Refah Partisi'nin cumhur ittifakına katılmak için 30 maddelik şart öne sürdüğü bu maddeler arasında kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanunun ve süresiz nafakanın kaldırılması gibi şartların bulunduğu öne sürülmüştü.

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Cumhur İttifakı’na katılım için içerisinde '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair kanun'un kaldırılmasını da öngören şartlarını AKP'ye ilettiklerini ve kendilerine "Hiçbir problem yok" yanıtı verildiğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'ya konuşan Aydal, “AKP’ye sunduğumuz metinde ‘6284 sayılı yasa kaldırılsın’ diye bir ifade yok. Biz, ‘süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesini’ talep ediyoruz. Yani bir erkek ve bir kadın evleniyor. 2 ay evli kalıyorlar, iki ay sonra boşanıyorlar. 2 ay evli kalanlar için de eşler ‘süresiz nafaka ödemek zorunda kalıyor.’ Biz diyoruz ki bu mağduriyet giderilsin. Bir diğer isteğimiz ise zinanın yasaklanması” ifadelerini kullandı.

Aydal ayrıca, Yeniden Refah Partisi’nin kendi amblemi ile seçimlere gireceğini de belirtti.

Oy oranlarının AKP’nin anketlerinde dahi “yüzde 6’larda görüldüğünü ve seçim barajını geçeceklerini” ileri süren Aydal, “Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi sanayi şehirleri başta olmak üzere Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep gibi şehirlerde de milletvekili çıkarabilecek güçteyiz. Parlamentoda kendi partimizin çatısı altında temsil edilmek istiyoruz” dedi.

Politika