Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydal: Sayın Başkan birileriyle görüştü ve iş bozuldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydal: Sayın Başkan  birileriyle görüştü ve iş bozuldu
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, cumhur ittifakına katılım konusunda partide önceden olumlu bir hava olduğunu ancak Genel Başkan Fatih Erbakan'ın pazar günü birileriyle görüşmesinden sonra havanın değiştiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan dün basın toplantısı yaparak cumhur ittifakına katılmayacaklarını açıklamış ardından da cumhurbaşkanı adayı olarak YSKya başvurmuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "Sürecin olumlu gittiği haberleri gelirken iş neden bozuldu? Konu 6284 mü? Siz parti olarak bu konuda bir talepte mi bulundunuz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

"Konunun 6284 ile hiç ilgisi yok, öncelikle bunu bir netleştirelim. Biz aslında anlaşmaya varılacağı kanaatinde idik. Hava o yöndeydi.

Fakat dün gece (pazar) bazı bilgiler geldi. Ben de bunun üzerine Sayın Başkan’ı aradım, toplantıda dediler, ulaşamadım. Kiminle toplantıda olduğunu da öğrenemedim ama o toplantıdan sonra iş değişti zannediyorum.

Cuma günü bir toplantı yapmıştık, çok pozitif bir havada geçmişti o toplantı, sonuç olumlu olacak gibiydi, cumartesi de il sorumluları ile toplantı vardı, o toplantıdaki hava da benzerdi fakat işte ne olduysa pazar gecesi oldu, Sayın Başkan birileriyle görüştü ve iş bozuldu.

Hiçbir şekilde bir pazarlık içinde olmadık, sadece kendi logomuzla girelim dedik. Ha şunu söyleyeyim, ben Sayın Başkan’a siz cumhurbaşkanlığı yardımcılığı talep edebilirsiniz, bence bu doğru olur, diye tavsiyede bulundum.

Biz zaten geçici işbirliği demiştik, illa Tayyip Bey’e seçim kazandırmak zorunda değiliz, biz güçlü bir partiyiz, ideallerimiz, amaçlarımız var. Zannediyorum onlar bizi yüzde 1,5-2’lik bir parti olarak görüp 3-5 milletvekilliği teklif etmiş olabilirler halbuki Sayın Erbakan’a 2018 seçimlerine giderken Spor Bakanlığı ve 2 milletvekili koltuğu teklif etmişlerdi onu da kabul etmemişti.

Bize şöyle bir duyum geldi: Bizim logomuzla girip varlığımız göstermemizi istemediler, halbuki biz başından beri girersek parti olarak ismimizle logomuzla gireriz dedik. Bakın biz eleştirilerimizden, düşüncelerimizden feragat etmeyecektik, gelin yanlışları beraber düzeltelim diyecektik.”

Yazının tamamı

Politika