Yeniden Refah Partisi, seçim aracında kadın adayın görselini kararttı

Yeniden Refah Partisi, seçim aracında kadın adayın görselini kararttı
Yeniden Refah Partisi, Düzce’de milletvekili adaylarının propagandasını yapabilmek için hazırladığı minibüsün üstündeki görsellerde kadın milletvekili adayının sadece ismi ve karartılmış bir görüntüye yer verdi.

Yeniden Refah Partisi, Düzce’de sırasıyla Nezir Merttürk, Çiğdem Kulalı Seçkin ve Mithat Kütükoğlu’nu milletvekili adayı gösterdi.

Ancak Yeniden Refah Partisi’nin seçimlerde kullandığı bir minibüsün üzerindeki görseller kadın adayın fotoğrafının olmaması nedeniyle dikkat çekti.

Giydirilen minibüste sadece Genel Başkan Fatih Erbakan ile 1 ve 3. sıradaki erkek adayların isimleri ile birlikte fotoğrafları yer aldı.

Partinin Düzce 2. sıra adayı Çiğdem Kulalı Seçkin’in ise sadece ismi yer alırken, görsel olarak ise karanlık bir silüet kullanıldı.

Yeniden Refah Partisi; AKP, MHP, BBP, HÜDA PAR ve DSP ile birlikte Cumhur İttifakı içerisinde yer alıyor.

İstanbul Sözleşmesi’ni sıkça eleştiren Yeniden Refah Partisi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un da yürürlükten kaldırılmasını istiyor. Yeniden Refah Yönetimi, 6284’ün kaldırılması taleplerinin yapılan protokolde AKP tarafından kabul edildiğini açıklamıştı. (ANKA)

Politika