Yeniden Refah Partisi’nde ‘cumhur krizi’: Elif Erbakan'a yakın isimler istifa hazırlığında iddiası

Yeniden Refah Partisi’nde ‘cumhur krizi’: Elif Erbakan'a yakın isimler istifa hazırlığında iddiası
Fatih Erbakan’ın Cumhur İttifakı’na katılma kararının hem partide hem de aile içinde tepkiyle karşılandığı belirtiliyor.

AKP’yle görüşmelerin sonunda önce Cumhur İttifakına katılmayacağını açıklayan, ancak ani bir kararla dün son anda ittifaka katılma kararı alan Yeniden Refah Partisi’nde (YRP) merkez karar yönetim kurulu (MKYK) üyelerinin bir bölümünün karardan habersiz olduğu öğrenildi.

Öte yandan partinin öncülü Refah Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’ın kızı ve YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın kız kardeşi Elif Erbakan’ın da karara tepkili olduğu iddia edildi.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, önceki gün akşam çevrimiçi toplantıya çağrılan MKYK üyeleri ve kadın kolları yöneticilerine Cumhur İttifakına katılma kararı hakkında bilgi verilmedi.

Gün içinde partilerinin Cumhur İttifakı’na katıldığını öğrenen ve çoğunluğu daha önce Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile de siyaset yapan isimler bu duruma tepki gösterdi. Aralarında MKYK üyelerinin de olduğu çok sayıda isim istifayı gündemlerine aldı. MKYK üyelerinden bazıları ise bundan sonraki toplantılara katılmama kararı aldı.

Öte yandan Fatih Erbakan’ın ittifaka katılma kararı aile içinde de tepkiyle karşılandı.

Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın ittifakın kendilerine zarar vereceğini düşündüğü belirtildi.

Partideki bazı isimlerin Elif Erbakan’dan haber beklediği ve buna göre tavırlarını belirleyecekleri ifade ediliyor. Elif Erbakan’a yakın bazı isimlerin ise istifa kararı aldığı belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Politika