Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı: Boynumu kesmeye kalktı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı: Boynumu kesmeye kalktı
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. Sağlık durumu iyi olan Yılmaz'a saldıran kişinin yakalandığı açıklandı.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Genel Merkez'de bıçaklı saldırıya uğradı.

Yılmaz'ın çok kan kaybettiği ifade ediliyor.

Saldırgan kaçarken, Yılmaz'a ilk müdahale yapıldı

Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26'ncı ve 27'nci dönem Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle görüşmek için gelen kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklandı.

Yılmaz, kalçasından yaralanırken, saldırgan ise kaçtı. Partililerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, Yılmaz'a ilk müdahaleyi yaptı.

Öztürk Yılmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Partiden açıklama

Yenilik Partisi'nden yapılan açıklamada, "13'üncü Cumhurbaşkanlığı adayı ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı" denildi.

Yılmaz: Boynumu kesmeye kalktı

Yılmaz'ın ofisinin bulunduğu apartmanda komşusu olan eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt, olay sonrası Yılmaz’ı gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Koridorda bir gürültü oldu, saldırgan kaçtı, 35-40 yaşlarındaydı. Saldırgan kaçarken gördüm ben, Öztürk Yılmaz da bacağını tutuyordu, kanlar akıyordu. Bir baygınlık geçirme durumu oldu. Saldırgan bıçakla yaralamış, arkadaşlar müdahale etti, kanı durdurmak için. Ambulans geldi, polisler geldi. Polisler kameraları izliyor. Öztürk Yılmaz, 'Adam geldi, normal bir vatandaş zannettim. Çay ikram edecektim, bıçağı çıkardı boynumu kesmeye kalktı, müdahale ettim, baldırıma bıçakla vurdu” dedi. Yaralarını gördüm.”

"Derin bir yara aldım, 4 yerden yara aldım"

Öztürk Yılmaz, olayın hemen ardından KRT TV’de şu açıklamayı yaptı:

"4 bıçak yarası var. Dikişler atıldı. Kan kaybettim biraz onu kontrol altına aldılar. Ben kimseden korkmuyorum. Bizim ofisimize herkes geliyor. Daimi koruma istedik vermediler. Ben çay ikram etmek istedim, buyurun dedim. Döndüm, arkadan bıçaklayıp kaçmak istedi, yakalamak istedik, çok da kan fışkırdı. Derin bir yara aldım, 4 yerden yara aldım."

Yılmaz'dan videolu paylaşım

Bıçaklı saldırıya uğrayan Yenilik Partisi Genel Başkan Öztürk Yılmaz, Twitter hesabından bir video paylaşarak yaşananları anlattı.

Yılmaz, yaptığı paylaşımda, "İtlerini göndererek bana mesaj vermek isteyenler şunu bilsin, ben sizden korkmuyorum, kaldığım yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğim! Korkudan kaçmayacağım, korkunun üzerine yürüyeceğim! Erkekseniz, siz karşıma çıkın, 5 paralık adamlarınızı göndermeyin!" dedi.

Saldırgan yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada saldırganın yakalandığı duyuruldu. Açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K, Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" denildi.

Öztürk Yılmaz kimdir?

19 Eylül 1970 yılında Ardahan’da doğan Öztürk Yılmaz, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Brüksel’deki VUB Üniversitesinde yaptı.

1996 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. Burada sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri’nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde müsteşar olarak çalışmıştır. 2013 senesinde Musul Başkonsolosu, 2015 senesinde Tacikistan Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.

Büyükelçilik görevinden sonra siyaset hayatına atılan Öztürk Yılmaz ilk olarak CHP’den Ardahan milletvekili adayı olmuştur ve milletvekilliğini kazanmıştır.

Ardından partisinde çeşitli görevlerde bulunan Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi’ni kurdu. (DHA)

Politika