Yerel mahkeme Yargıtay'ın Kılıçdaroğlu hakkındaki Man Adası kararına uymadı

Yerel mahkeme Yargıtay'ın Kılıçdaroğlu hakkındaki Man Adası kararına uymadı
CHP'nin avukatı Celal Çelik: İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası'na 'para gönderildiği' iddiaları hakkında verilen Yargıtay kararına uymadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası'na 'para gönderildiği' iddiaları hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınları tarafından açılan, Kılıçdaroğlu'nun Yargıtay'da haklı bulunduğu davalar konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Kılıçdaroğlu ve CHP'nin avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel mahkemenin Kılıçdaroğlu lehindeki karara direndiğini açıkladı. Çelik, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde az önce görülen MAN Adası davalarında; Mahkeme Hakimi almış olduğu talimatlar ve hukuksuzluk yapma iradesi çerçevesinde Yargıtay'ın Bozma ilamlarına direndi! Erdoğan ne kadar baskılarsa baskılasın kazanan @kilicdarogluk olacak."

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, Kasım 2017’de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün "vergi cenneti" olarak nitelenen Man Adası’ndaki off-shore şirkete 2011'de 18 milyon dolar gönderdiğini iddia ederek, swift mesajları ile dekontlar göstermişti. Erdoğan ile yakınları CHP liderine üç ayrı tazminat davası açmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem