'Yerli ve milli Netflix' geliyor: TRT, 2023'te kuracak

'Yerli ve milli Netflix' geliyor: TRT, 2023'te kuracak
TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Netflix'e alternatif olacak ve uluslararası niteliği bulunacak bir dijital platform kuracaklarını açıkladı.

TRT, Netflix’e alternatif bir dijital platform kurma hazırlığı yaptığını duyurdu. TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, "Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform" kurma hazırlığında olduklarını açıkladı. Dijital servisin 2023 yılında hayata geçeceğini söyleyen TRT Genel Müdürü, Netflix'e alternatif platformun ‘uluslararası’ nitelik taşıyacağını belirtti.

Antalya'da düzenlenen 'Stratcom Youth: Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'nda "Dezenformasyon Çağında Kamu Yayıncılığı" konulu konuşma yapan Sobacı, 'sosyal medyanın yalan haberin, dezenformasyonun mecrası haline geldiğini' ve bu nedenle kamu yayıncılığının öneminin arttığını savundu.

"Cumhurbaşkanımız da küresel sistemin krizde olduğunu söylüyor. Tabiri caizse 'Kral çıplak' diyor" ifadelerini kullanan Sobacı, "Küresel sistemin krizde olduğu bir dönemde, ülke olarak iddialarınızı hem ulusal hem de uluslararası alanda daha iyi anlatmak zorundasınız. Küresel sistemini krizlerinin ülkemize olan etkilerini bertaraf etmek zorundasınız. En nihayetinde devletle millet arasındaki ilişkiyi güçlendirmek zorundasınız" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem