Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı
Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın bugün son yolculuğuna uğurlandı. 85 yaşında aramızdan ayrılan Arkın için AKM'de tören düzenlendi.

Türk sinemasının usta aktörü Cüneyt Arkın, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da iki gün önce kalbinin durması sonucu hastaneye kaldırılan, ancak yaşama döndürülemeyen Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın'ın cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene de Cüneyt Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, sanatçılar Ediz Hun, Türkan Şoray, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Burak Özçivit, Kerem Alışık, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan ve medya dünyasından birçok isim ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKAN ŞORAY GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Törene katılan Türkan Şoray ise sayısız filmde birlikte rol aldığı arkadaşına veda ederken duygusal anlar yaşadı. Arkın'ın tabutuna sarılan Türkan Şoray, gözyaşlarına hakim olamadı.

turkan.jpg

Binlerce kişi, alkışlar ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde usta oyuncuyu son yolculuğuna uğurladı. Sevenlerinin omuzlarında ve göz yaşları eşliğinde Teşvikiye Camisi’nden alınan Arkın’ın naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi. (ANKA)

Kültür Sanat