Yıl sonuna kadar 88 bin milyoner yeni ülkelere göç edecek

Yıl sonuna kadar 88 bin milyoner yeni ülkelere göç edecek
Henley & Partners’ın Küresel Vatandaşlık Raporu’na göre, bu yılın sonuna kadar 88 bin milyonerin yeni ülkelere göç etmesi, 2023’te ise bu rakamın 125 binle rekor kırması bekleniyor. Milyonerlerin en fazla tercih edeceği ülkeler arasında ise Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturalya ve Singapur öne çıkıyor.

Dünyada 35'ten fazla ofisiyle yatırım yoluyla vatandaşlık ve oturum programları danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners, Henley Küresel Vatandaşlık Raporu’nu yayımladı.

Dünya gazetesindeki habere göre Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, bu seneki göçün en önemli nedeni olarak öne çıkıyor.

Rapora göre, 2022’de milyoner girişi en yüksek ilk 10 ülke Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturalya, Singapur, İsrail, İsviçre, ABD, Portekiz, Yunanistan, Kanada ve Yeni Zelanda olacak. Ayrıca, çok sayıda milyonerin Mauritius ve Monako’ya taşınması bekleniyor.

Öte yandan en yüksek dolar milyoneri çıkışının yaşanacağı ilk 10 ülke ise sırasıyla Rusya, Çin, Hindistan, Hong Kong, Ukrayna, Brezilya, Birleşik Krallık, Meksika, Suudi Arabistan ve Endonezya olarak tahmin edildi.

Milyoner göçünden en fazla yararlanacak ülkelerin başında gelen BAE, karşılıklı vize muafiyetleri uygulayarak turizmi artırmaya ve ticareti çekmeye odaklanıyor.

Rapora göre, geleneksel olarak zengin yatırımcıları çeken ülkeler cazibelerini kaybediyor. Bir zamanlar dünyanın finans merkezi olarak lanse edilen Birleşik Krallık, 2022 yılı tahminlerine göre, 1500 net çıkışla istikrarlı bir şekilde milyoner kaybetmeye devam edecek.

HABERİN TAMAMI

Ekonomi