Yıldız kadro yetmedi: Eleştirmenler Netflix yapımı Acı Reçete’yi yerden yere vurdu

Yıldız kadro yetmedi: Eleştirmenler Netflix yapımı Acı Reçete’yi yerden yere vurdu
Harry Potter'ın yönetmeninin imzasını taşıyan filmin Rotten Tomatoes puanı 100 üzerinden yalnızca 17 oldu.

Emily Blunt ve Chris Evans'ın başrollerini paylaştığı Netflix yapımı Acı Reçete (Pain Hustlers), dünya prömiyerinin ardından olumsuz eleştiriler aldı.

Harry Potter'ın yönetmeni David Yates'in yönettiği, senaryosu Wells Tower ve Evan Hughes’a ait film Andy Garcia, Jay Duplass ve Catherine O'Hara gibi güçlü bir yardımcı oyuncu kadrosuna sahip.

Ancak bu durum eleştirmenleri ikna etmeye yetmedi.

100 üzerinden 17 puan

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, dünya prömiyerini 11 Eylül'de 48. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapan Acı Reçete, şu ana kadar eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta 100 üzerinden sadece 17 puan alabildi. Filmle ilgili kaleme alınan 18 eleştiriden yalnızca üçü olumlu.

Eleştirilerden bazıları şöyle:

The Wrap'ten Kristen Lopez: “Acı Reçete güçlü başrol oyuncuları sayesinde eğlendiriyor ama çok daha iyi filmlerin klişelerine dayandığını düşünmemek elde değil.”

BBC: "Filmin adı muhtemelen Liza Drake olmalıydı, Emily Blunt'ın canlandırdığı satış temsilcisinin adı, bu duyarsız dramayı neredeyse tek başına kurtarıyor."

Indiewire'dan David Ehrlich: “Yates'in filmi, acının kaynağını anlamlı bir şekilde ele almaktan ziyade kolay yutulur olmaya odaklanıyor.”

Screen International: “Kapitalizmin kötülükleri ve ilaç şirketlerinin canavarlığı hakkında ironik bir şekilde eğlenceli bir ibret öyküsü olmaya çalışan Acı Reçete, ne baştan çıkarıyor ne de tiksindiriyor. Bu sözde acı hap çok kolay yutuluyor.”

The Guardian'dan Benjamin Lee: “Blunt, adanmışlığını sonuna kadar koruyor ama o bile sıkıcı son perdeye parlaklık katamıyor, onu ekranda görmenin keyfi yerini hak etmediği bir başka projenin acısına bırakıyor.”

Acı Reçete, 20 Ekim'de Netflix'te yayımlanacak.

Netflix, filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

“Kızına bakabilmek için, batmakta olan bir ilaç şirketi girişiminde işe giren bir kadın, kendini tehlikeli ve yasa dışı bir operasyonun içinde bulur.” (Kısa Dalga)

Kültür Sanat