Yıldızların gözü onda: 35 yaşındaki Farioli Ajax'ın listesinde

Yıldızların gözü onda: 35 yaşındaki Farioli Ajax'ın listesinde
Süper Lig'de daha önce Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u çalıştıran Nice'in teknik direktötrü Francesco Farioli, Avrupa'nın dev ekiplerinin hocası olmaya hazırlanıyor. Önce Milan'ın gündemine giren İtalyan teknik adam şimdi de Hollanda devi Ajax'ın listesine girdi.

Tutto Mercato'da yer alan habere göre, Süper Lig'de daha önce Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u çalıştıran Nice'in teknik direktötrü Francesco Farioli, Milan'ın teknik direktör adayları arasında yer alıyor. Milan, yakın zamanda Nice ile Farioli'nin transferi için görüşme gerçekleştirebilir.

Ajax'ta listeye aldı

De Telegraaf'ta yer alan habere göre; Ajax kulübünün gelecek sezon için düşündüğü teknik direktör adayları arasında Francesco Farioli de yer alıyor. Diğer iki aday ise Erik ten Hag ve Graham Potter oldu.

Farioli'nin istatistikleri

Nice, Farioli yönetiminde bu sezon 33 maça çıktı. Fransız ekibi bu karşılaşmalarda 16 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı.

Türkiye'de göreve başladı

35 yaşındaki Farioli, Süper lig macerasına Alanyaspor'da Çağdaş Atan'ın yardımcı antrenörü olarak başladı. Daha sonra ilk teknik direktörlük deneyiminde Fatih Karagümrük'ün başına geçen İtalyan hoca İstanbul ekibinde 27 maçta görev yaptı.

Karagümrük'ten sonra Alanyaspor'da görev aldı

Farioli, Karagümrük'ten ayrıldıktan sonra Türkiye kariyerine başladığı Alanyaspor'a dönerek teknik direktör oldu. 48 maçlık Alanyaspor macerasının ardından ise 1 Temmuz 2023'te Fransa Ligue 1 ekibi nice'in başına geçti. (Kısa Dalga)

Spor