Yılmaz'dan faiz yorumu: Güvenilirliği kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırıyor

Yılmaz'dan faiz yorumu: Güvenilirliği kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırıyor
Merkez Bankası'nın beklentilerin altında kalan faiz artırımına dair "rasyonele dönüş sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını gördük" diyen İYİ Partili Yılmaz, "Türkiye’nin yetersiz ve zayıf adımlar ile gidebileceği bir yer kalmamıştır" yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasına işaret ederek, "‘rasyonele dönüş’ sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük" diyen Yılmaz, "Hiçbir güvenilirliği ve saygınlığı kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırır" dedi.

Bilge Yılmaz'ın Twitter'den yaptığı açıklama şöyle:

“Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız. Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok, programınız yok. Yarattıkları garabetin kendilerini de yutacağını fark edince AK Parti’nin piyasaya sürdüğü ‘rasyonele dönüş’ sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük.

Ekonomide kurtuluşumuz etkili bir para politikası ve iyi hazırlanmış bir istikrar programı ile mümkün ama ortada rasyonel politikalara dönüşü başaracak ne kadro ne istikrar programı var.

Türkiye’nin yetersiz ve zayıf adımlar ile gidebileceği bir yer kalmamıştır. Hiçbir güvenilirliği ve saygınlığı kalmayan bir kurulla yol almaya çalışmak ödenecek maliyeti ağırlaştırır. Unutulmamalıdır ki, bugün yaratılan sahte iyimserlik yarınımızdan çalınan güvendir.”

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi 26 ay sonra yükselmişti. PPK, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün yaptığı toplantıda, yüzde 8,5 seviyesindeki politika faizi, 650 baz puan arttırarak yüzde 15'e çıkarmıştı. (Kısa Dalga)

Ekonomi