"Abdullah Gül'ün Cumhur İttifakı adaylığı için toplantı iddiası"

"Abdullah Gül'ün Cumhur İttifakı adaylığı  için toplantı iddiası"
Fehmi Koru'nun başlattığı Abdullah Gül'ün adaylığı tartışmasına katılan Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bir toplantı yapıldığını belirterek "Abdullah Gül’ün Cumhur İttifakı’nın adayı yapılması için hangi stratejileri uzun uzun tartıştınız?" diye sordu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı olduğu bilinen Fehmi Koru, 14 Ağustos'ta Milli Görüş’ün yayın organı TV 5’te katıldığı programda, Millet İttifakı’nın “Abdullah Gül niteliğinde bir ismi aday göstermesi gerektiğini” söyledi. Koru, "Aslında böyle bir isim AK Parti ile Cumhur İttifakı'na da lazım. Onların da seçecekleri aday, nitelikleri sadece kendi tabanlarına hitap eden bir isim olmaması gerekiyor. Karşı taraftan da oy alabilecek birisi olması gerekiyor" diye konuştu. Koru'nun bu açıklamaları Gül'ün adaylığı konusunda tartışma başlattı.

TAKAN: "HANGİ STRATEJİLERİ TARTIŞTINIZ?"

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, köşesinde şu iddiaları dile getirdi:

(...) Hani şu, İstanbul’da, Abdullah Gül’ün 4-5 çok yakın adamı ile birlikte yaptığınız çok özel toplantı var ya… Abdullah Gül’ün ilk başta katılmadığı sonradan yemekli bölümüne dahil olduğu toplantı… O toplantıda neler konuştunuz?.. Abdullah Gül’ün Cumhur İttifakı’nın adayı yapılması için hangi stratejileri uzun uzun tartıştınız?.. Sonra ne kararlar alındınız?.. Tayyip Erdoğan’ın özel sağlık durumu ile ilgili hangi özel bilgileri masaya yatırdınız?.. Ne hesap kitap yaptınız?.. Sen anladın onu Fehmi efendi!.. Demek ki, iş öyle senin yazdığın gibi değilmiş…


KARAMOLLAOĞLU: "ZANNETMİYORUM"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Fatih Altaylı'nın Habertürk'teki Tek Teke programında gündeme dair soruları yanıt verdi.

Altaylı'nın siyaset kulislerinde geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhur İttifakı'na cumhurbaşkanı adayı olacağına dair iddialar hakkındaki sorusunu cevaplayan Karamollaoğlu, "Ben bunu zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Sayın Erdoğan ile Sayın Gül'ün arası bu kadar açılmışken Sayın Erdoğan'ın kendi yerine Sayın Gül'ü düşüneceğini zannetmiyorum. Erdoğan'ın Abdullah Gül Bey'e karşı güveni sarsılmış güveni yok...İkincisi böyle bir teklif olsa Abdullah Bey kabul eder mi? Bu bakımdan her iki yönden de riskli ve düşünülmesi gerek bir karar var. "

Gündem