Taciz sanığı kendini ‘kadın alkollüydü’ diyerek savundu

Taciz sanığı kendini ‘kadın alkollüydü’ diyerek savundu
Ankara’da geçtiğimiz Kasım ayında metro çıkışı eve giderken bir kadın cinsel saldırıya uğradı. Failin ise daha önce bir başka kadını binaya girerken aynı şekilde cinsel saldırıya maruz bıraktığı ortaya çıktı.

ESRA TOKAT

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Ankara’da 18 Kasım 2023’te metro çıkışından yürüyerek evine giden 24 yaşındaki H.K. isimli kadına Tolga Katar “Askeriye ne tarafta?” diye sordu. Tam olarak bilmediğini ve markete sorabileceğini söyleyip yürümeye devam eden H.K.’nin arkasından yaklaşan Ankara'da bir işletme sahibi olan Tolga Katar cinsel saldırıda bulundu.

Olay anında çığlık atarak “Ne yapıyorsun sen?” diyen H.K.’ye Katar “ayağım kaydı” yanıtını verdi. Bunun üzerine yakında bulunan bir binanın içine sığınan H.K. sonrasında karakola giderek şikayetçi oldu..

"Kadın alkollüydü" savunması

Başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Katar, H.K.’nin alkollü olduğu iddiasında bulunarak “Olayın yaşandığı yer benim çalıştığım yere yakın. Ben olayın yaşandığı saatlerde iş yerimden çıkıp evimize doğru gidiyordum. Galiba bir bayan şahıs alkollüydü. Birden bağırmaya başladı. Ben de olay yerinden kaçarak uzaklaştım. Korktum. İddia edildiği gibi ben bu kadına dokunmadım. Yolda yürümekte iken ayağım kaydı ve dengemi kaybettim. Yere düştüm. Önümde müşteki H.K. isimli kişi yürüyordu. Bu kişi galiba benim kendisine bir şey yapacağımı düşündü ve ‘yardım edin taciz ediyorlar’ diye bağırdı” dedi.

Saldırı kamera kayıtlarında ortaya çıktı

Soruşturma kapsamında kayıtlara giren görüntü izleme tutanağında ise fail Katar'ın H.K.’yı bir süre takip ettiği ve H.K.'yi cinsel saldırıya maruz bıraktığı tespit edildi. Savcılık, “eylemin kısa süreli, ani ve kesintili gerçekleşmesinden dolayı sarkıntılık düzeyinde kaldığı anlaşılmakta” ifadelerine yer verirken 'sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı suçundan' failin cezalandırılmasını talep etti.

İlk duruşma yarın

Tolga Katar'ın yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın Ankara Adliyesi Merkez Bina 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30’da görülecek.

Özel Haber