Yönetmen Mehrcui ve eşi Muhammedifer'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada bir kişi tutuklandı

Yönetmen Mehrcui ve eşi Muhammedifer'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada bir kişi tutuklandı
'İran Yeni Dalgası'nın kurucusu sayılan dünyaca ünlü yönetmen Dariush Mehrjui ve oyuncu eşi Vahideh Mohammadifar evlerinde ölü bulunmuştu. Ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

İran yeni dalga sinemasının temsilcilerinden Daryuş Mehrcui ve oyuncu olan eşi Vahide Muhammedifer'in, Tahran'ın batısındaki Karaj kentinde bulunan evlerinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı.

'Esas katil'

İran polisi cinayetle ilgili, "esas katil" olduğunu ifade ettiği bir kişiyi tutukladı. İran - Tasnim haber ajansının polise dayandırdığı habere göre, "Tutuklananlar arasında bulunan esas katilin kimliği ön soruşturmalar sırasında tespit edildi ve doğrulandı". Polis, cinayetin suç ortaklarını ve perde arkasındaki detayları belirlemek için sorgulamalara devam ettiğini kaydetti.

Bıçaklanma tehdidinden şikayetçi olmuşlardı

İranlı yönetmen yönetmen Daryuş Mehrcui (83) ve oyuncu eşi Vahideh Mohammadifar'in (54), 14 Ekim'de bıçaklanarak öldürülmeden bir süre önce sosyal medya hesabından açıklama yaparak kendilerine yöneltilen bıçaklanma tehdidinden şikayetçi olduğu belirtmişti.

Çok sayıda ödül

83 yaşındaki Daryuş Mehrcui, 1970'lerin ortasında gerçekçilik vurgusunın öne çıktığı 'İran yeni dalgası'nı eş kurucularından biri olmuştu. 1960'larda ABD'nin Los Angeles kentindeki Kaliforniya Üniversitesi'nde sinema okuyan Mehrcui, aralarında Chicago Uluslararası Film Festivali'nin prestijli Gümüş Hugo ödülü de bulunmak üzere çok sayıda ödül almıştı.

Mehrcui, 1969 tarihli Gav (İnek) filmi ile İran Yeni Dalga Akımı'nın başlamasına öncülük etmişti. Ünlü yönetmenin öne çıkan filmleri şöyleydi: İnek, Mina Çemberi, Kiracılar, Hamun, Leyla, Armut Ağacı, Sentur Çalan, Laminur.

Kültür Sanat