YouTube 'müstehcenlik' politikasını yeniledi: Emzirme ve twerk videolarına da para verilecek

YouTube 'müstehcenlik' politikasını yeniledi: Emzirme ve twerk videolarına da para verilecek
YouTube artık emzirme çıplaklığı ve 'cinsel içerikli olmayan dans' içeren videolardan para kazanılmasına izin veriyor. Ancak, firmanın yeni düzenlemesi gereği emzirme videolarında bir çocuğun bulunması gerekiyor.

Video izleme platformu YouTube, emzirme ve cinsel içerikli olmayan dans (twerk vb.) sırasında çıplaklık gösteren videolar da dahil olmak üzere, yetişkinlere yönelik içerikten para kazanılabilmesi için yeni içerik türlerine izin verecek. Ancak YouTube, emzirme videolarında bir çocuğun bulunması gerekliliği gibi bazı şartlar da getiriyor.

Emzirme ve twerkten para kazanma

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; bu yeni güncelleme ile içerik video içerik oluşturucuları artık areola görünür olsa bile videoda bir çocuğun bulunduğu emzirme içeriklerinden daha fazla reklam geliri elde edebilecek.

Geçmişte, bu tür videolardan yalnızca areola mevcut değilse para kazanılabiliyordu. Platform, bir çocuğun bulunmadığı emzirme içeriklerinde reklam gelirini kısıtlamaya devam edecek. Güncellenen politika, aynı zamandan bağlamsal referans gerektiğini de belirtiyor. YouTube yönetimi, emzirme ile ilgili videoların ebeveynler için yararlı bir kaynak olabileceğine dair geri dönüşler aldığını ve bu içeriği yükleyen içerik oluşturuculara içeriklerinden para kazanma olanağı sunmak istediğini ifade ediyor.

Değişikliklerin ikinci kısmında, YouTube, sürtünme veya twerk içeren dans hareketlerine odaklanan içerikler üzerindeki kısıtlamaları kaldırıyor, bu da bu tür içeriklerden artık reklam geliri elde edebileceği anlamına geliyor. Bu yeni değişikliklere rağmen, tüm içeriklerin YouTube'un topluluk kurallarına ve para kazanma amacıyla reklamveren dostu içerik kurallarına uyması gerekiyor. (Kısa Dalga)

Teknoloji