YouTube'dan yeni adım: Podcast sayfası

YouTube'dan yeni adım: Podcast sayfası
YouTube'un podcast içerik üreticileri için sayfa geliştiriyor. “Keşfet” sayfasında podcastlere de yer verecek.

Spotify’ın podcast hizmetiyle olan rekabeti artırmak isteyen YouTube, kullanıcıların direkt olarak podcast içeriklerine erişebileceği bir tasarım hazırlıyor. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bilgilere göre şirket, “Keşfet” sayfasında podcastlere de yer verecek.

Shiftdelete.net'te yer alan habere göre, Google, geçtiğimiz günlerde YouTube Shorts içeriklerine TikTok’ta olduğu gibi filigran ekleneceğini açıkladı. Daha fazla kullanıcıya hitap etmek isteyen şirket, podcast dinleyicileri için yeni bir sayfa oluşturdu.

Podcast içerik üreticileri, Apple Music ve Spotify başta olmak üzere birçok farklı platformda içeriklerini yayınlıyor. Son zamanlarda podcast yayıncılarının gözdesi haline gelen YouTube, daha fazla kişiye ulaşabilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Şirketin podcast planı mart ayında şirket içi gerçekleştirilen bir sunumdan sızdırıldı. ABD kullanıcıları için yayınlanan yeni tasarımın kısa süre içerisinde tüm dünyada aktif olacağı tahmin ediliyor.

POPÜLER PODCAST LİSTELERİ, ÖNERİLENLER AYRI AYRI LİSTELENECEK

Keşfet sayfasında yer alan “Podcast” sekmesi, kullanıcıların en çok dinlenen içeriklere erişmesini sağlayacak. Popüler bölümler, popüler podcast çalma listeleri, önerilenler ve popüler podcast içerik üreticileri ayrı ayrı listelenecek.

Bazı kullanıcılar, YouTube podcast sayfası tasarımının henüz beklentileri karşılamadığını belirtti. Android cihaz sahipleri, herhangi bir podcasti dinlemek istediğinde varsayılan Listening Controls (dinleme kontrolleri) özelliğini ne yazık ki kullanamıyor.

Birçok kullanıcı halen Google Podcastler adı verilen platformu aktif olarak kullanıyor. Şirketin Google Podcastler platformunu YouTube’a taşıyacağı tahmin ediliyor.

Yaşam