YPG'li kadınları anlatan kitabın program yayın haklarını Clinton'lar aldı

YPG'li kadınları anlatan kitabın program yayın haklarını  Clinton'lar aldı
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton Kobane çatışmalarındaki kadın YPG’lilerin anlatıldığı bir kitabın program yayın haklarını aldı. Kitabın dizi yapılması bekleniyor.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton Kobane çatışmalarındaki kadın YPG’lilerin anlatıldığı "Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi"  isimli kitabın program yayın haklarını aldı. 
Hürriyet’in haberine göre söz konusu projenin detayları Amerikan magazin sitesi Hollywood Reporter’da yer aldı. Buna göre Demokrat Partili eski Başkan Bill Clinton’ın eşi ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton’ın ortağı olduğu Hidden Light Prodüksiyon şirketi, Amerikalı kadın yazar Gayle Tzemach Lemon’ın “The Daughters of Kobani: A Story of Rebellion, Courage and Justice” (Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi) kitabının TV program haklarını aldı. Dizinin hangi platformda yayınlanacağı henüz belli değil.

Best seller yazarı

Kitap, IŞİD’in Ekim 2014-Ocak 2015 arasında Kobane’yi kuşatmasına karşı savaşan kadın YPG’lileri konu alıyor. 16 Şubat’ta Penguin Press yayınevi tarafından basılarak raflarda yer alacak kitap, o çatışmada yer almış kadın YPG’lilerle yapılan ve yüzlerce saati bulan röportajlara dayanıyor. 1973 doğumlu yazar Lemmon, her ikisi de New York Times en çok satanlar listesinde yer alan 2011 basımı “The Dressmaker of Khair Khana” (Khair Khana’nın Terzisi) ve 2015 basımı “Ashley’s War” (Ashley’nin Savaşı) adlı kitapların da yazarı.

Dizi olacak

Hollywood Reporter’a konuşan Hillary Clinton, söz konusu yapımın kendi şirketlerinin amacına uygun olduğunu ifade ederek, “Kobani’nin Kızları hikayesini dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz” değerlendirmesini yaptı. Clinton’lar, Sam Branson ile birlikte HiddenLight Productions şirketini geçen aralık ayında kurdular. Şirketin kuruluş amacı film, televizyon ve dijital platformlar için belgesel dizi içeriği üretmek. HiddenLight Productions’ın ilk belgesel serisi, 2019’da en çok satanlar listesinde yer alan “Cesur Kadınların Kitabı: En Sevilen Cesaret ve Direnç Hikayeleri” adlı kitaptan esinlenmiş, Apple platformunda yayınlanmıştı.

Dünya