'YRP AKP’ye kabul edemeyeceği taleplerle gitti' iddiası

'YRP AKP’ye kabul edemeyeceği taleplerle gitti' iddiası
Gazeteci Fatih Atik, YRP'nin AKP’ye kabul edemeyeceği taleplerle gittiği iddiasında bulundu.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken partilerin de aday çalışmaları hız kazandı. Yeniden Refah Partisi bu sabah basına yansıyan İstanbul'da AKP'yi destekleme kararı aldıklarıyla ilgili iddiaları yalanladı.

Konuya dair paylaşımda bulunan gazeteci Fatih Atik, YRP'nin AKP’ye kabul edemeyeceği taleplerle gittiği iddiasında bulundu. Atik bu paylaşımından kısa bir süre sonra ise Yeniden Refah’ın AKP heyetine “Sonu olmayan heyetler arası görüşmeleri bitirelim” dediğini aktardı.

Atik paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Son görüşmede Malatya’yı, İstanbul ve Ankara’dan 2’şer ilçeyi daha fazlasını talep eden YRP, kendi yoluna gitmekte ısrarcı. AK Parti ile heyetler arasında görüşmeler sonlandı. Ve işbirliği kararı çıkmadı. YRP heyeti, “Artık sonu olmayan heyetler arası görüşmeler yapmamıza gerek yok” mesajı verdi. Bundan sonraki süreç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’la görüşmesine bağlı."

1.png

"Türkiye bunu daha önce duymadı Yeniden Refah’tan AK Parti heyetine: “Sonu olmayan heyetler arası görüşmeleri bitirelim”

2.png

YRP açıklama yapmıştı

Yeniden Refah Partisi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün bir kısım medyada yer alan AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için yapmış olduğu ittifak talebini kabul ettiğimiz yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yeniden Refah Partimiz, AK Parti'nin ittifak talebine ilişkin değerlendirmelerini sürdürmektedir" demişti. (Kısa Dalga)

Politika