YRP'li vekil, ABD Büyükelçiği'ne asılan LGBTİ bayrağını hedef aldı: İnsanlık onuruna kötü örnek oluşturuyor

YRP'li vekil, ABD Büyükelçiği'ne asılan LGBTİ bayrağını hedef aldı: İnsanlık onuruna kötü örnek oluşturuyor
Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi Milletvekili Doğan Bekin, Meclis'e girer girmez, ilk iş olarak Onur Ayı dolayısıyla ABD Büyükelçiliği'ne asılan LGBTİ bayrağını hedef aldı, Büyükelçiliğie nota verilmesi gerektiğini savundu.

ABD Ankara Büyükelçiliği binasına LGBTİ bayrağı asıldı.

Elçiliğin Twitter hesabından binaya asılan bayrağın fotoğrafı ile birlikte paylaşılan mesajda, 1 Haziran'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünya genelinde eşit hak arayışının hatırlandığı Onur Ayı'nın başlangıcı olduğu hatırlatılarak, "Amerika Birleşik Devletleri, zorlu bir küresel görev olarak insan haklarını ve temel özgürlükleri herkes için geliştirme taahhüdünün merkezinde yer almayı sürdüren LGBT bireylere karşı şiddete, kriminalizasyona, ayrımcılığa ve damgalamaya son verilmesini savunmaya devam etmektedir" denildi.

LGBTİ'lere karşı nefret söylemi

DHA'nın aktardığına göre, Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, LGBTİ bayrağı nedeniyle ABD Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrılarak nota verilmesi gerektiğini savundu.

Bekin, yazılı açıklamasında, "ABD Ankara Büyükelçilik binasına LGBT sapkınlığı bayrağının asılması kabul edilebilir bir durum değildir" ifadesini kullandı.

LBGTİ'lere dair nefret söylemi içerikli ifadeler kullanan Bekin, ABD Büyükelçiliği'nin bu yaklaşımının, "milletin aile yapısı, inanç, manevi değerler manzumesine ve insanlık onuruna kötü örnek oluşturacak ve toplumun ahlaki yapısını bozacak nitelikte" olduğunu iddia etti.

Bekin, "ABD Büyükelçisi'nin görev alanı dışına çıkarak toplumun ahlaki yapısını bozmaya yönelik olan bu yaklaşımının, Dışişleri yetkilileri tarafından behemehal resen incelenerek ve bunun sonucu olarak ABD Büyükelçisi'nin derhal bakanlığa çağırılıp gerekli nota verilmesinin büyük zaruret olduğunu ifade etmek isteriz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem