YSK, bugün Erdoğan'ın adaylığına itirazları görüşecek

YSK, bugün Erdoğan'ın adaylığına itirazları görüşecek
YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itirazlara ilişkin kararını bugün açıklayacak. Erdoğan'ın adaylığına İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi itiraz etmişti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim takvimine göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli kararları ele alacak. Kurula bugüne kadar sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda itiraz yapıldı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığına İYİ Parti, DEVA Partisi, Memleket Partisi de itiraz etti.

YSK, partilerin itirazlarını bugün karara bağlayacak, ardından kesin listeler Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Seçim takvimine göre cumhurbaşkanlığı seçim propaganda dönemi yarın başlayacak.

Siyasi partilerin YSK'ye yaptıkları itirazlar, AKP cephesinden reddediliyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan’ın bu dönem ikinci adaylığı olduğunu belirtmişti.

Son olarak dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açıklama yaparak "Gerek Anayasa hukukunun temel ilkeleri, gerek yorum yöntemleri, gerek yasama belgeleri gerek ise Anayasa Mahkemesi içtihadı uyarınca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olması ve cumhurbaşkanı seçilmesinin önünde hiçbir anayasal ya da yasal engel yoktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olması anayasal hakkıdır. Bu hakkını kullanmasının önünde de hiçbir anayasal ya da kanuni engel yoktur” demişti. (Kısa Dalga)

Politika