YSK'nin Van kararı sonrası DEM Parti'den açıklama: Direnenlere, dayanışanlara teşekkürler

YSK'nin Van kararı sonrası DEM Parti'den açıklama: Direnenlere, dayanışanlara teşekkürler
Seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatası Van İl Seçim Kurulu kararı ile alınıp AKP'li adaya verilmesine yapılan itiraz sonrası YSK, Zeydan'a mazbatayı iade etti. DEM Parti YSK kararı sonrası yayınladığı açıklamada "Direnenlere, dayanışanlara çok teşekkürler Van halkı iradesine kavuştu" dedi.

Van'da, İl Seçim Kurulu kararı ile DEM Parti'li Abdullah Zeydan'ın elinden alınan mazbata itirazlar sonrası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Zeydan'a iade edildi.

YSK'nin kararı sonrası DEM Parti'den yazılı açıklama geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan imzası ile yapılan açıklamada Van halkının göstermiş olduğu direnişe vurgu yaparak kendilerine destek verenlere teşekkür edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Direnenlere, dayanışanlara çok teşekkürler Van halkı iradesine kavuştu.

Değerli halklarımız,

Büyük direnen Van halkı,

Van'da siyasi ve yargı ortak darbesiyle ortaya çıkan haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı birlikte itiraz ettik. Birlikte mücadele ettik. Sesimizi, sözümüzü güçlü şekilde her yere duyurduk.
İrade gaspina karşı ortak irade ve mücadelemiz sonuç verdi. Van halkının büyük desteğiyle seçilen Abdullah Zeydan yoldaşımızın Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı kabul edildi. Bu sonucun alınma- sında başta onurlu Kürt halkı olmak üzere itiraz eden, dayanışma içeri- sinde olan, direnen her bir arkadaşımızı, yoldaşımızı selamlıyoruz. Bu mücadele sayesinde Van halkı iradesine kavuştu.

Demokratik hakkın kullanımı esnasında gözaltına alınan ve tutuklanan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması çağrısını yapıyoruz. Demokratik hak kullanımının ve adaletin tecelli etmesinin kimseye kaybettirmeyeceği bir kez daha görülmüştür.

Van halkıyla dayanışma içerisinde olan muhalefet partileri, emek ve demokrasi güçleri ile halklarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bu ülkenin ezilenleri ve umudu olan bizler demokrasi, özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelemizi büyüteceğiz. Çünkü haklıyız. Hep birlikte mutlaka kazanacak, demokratik bir ülkeye kavuşacağız." (Kısa Dalga)

Gündem