YSP'li Gergerlioğu'ndan Can Atalay açıklaması: 'Hak yerini bulacaktır, siyasi kararlar ile adaleti çiğnemeyin'

YSP'li Gergerlioğu'ndan Can Atalay açıklaması: 'Hak yerini bulacaktır, siyasi kararlar ile adaleti çiğnemeyin'
Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yargıtay’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebiyle yapılan başvuruya ret kararı vermesi hakkında konuştu.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yargıtay’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğuna devam kararını değerlendirdi ve “Yargıtay kararı ile vekilliği başlatılmayan Can Atalay meselesi için de bu son kararların örnek olması gerektiğini söylüyorum, Anayasa Mahkemesi’nin kararını ayaklar altına alan Yargıtay en son bu kararlar ile ne kadar büyük bir yanlışlık yaptığını görecektir” dedi.

Kendisinin de benzer süreçten geçtiğini söyleyen Gergerlioğlu, milletvekilliği düşürüldükten sonra eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un maaş vermeme yönündeki kararının da yargıdan döndüğüne dikkat çekti.

'Mesele bir maaş meselesi değil'

Gergerlioğlu, konuya dair şunları söyledi:

“Millet iradesini ayaklar altına alan milletvekili dokunulmazlığını umursamayan, bulunduğu makama yakışmayan işler yapan eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a bir tokatta Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi’nden geldi. Milletvekilliğinden uzaklaştırılıp cezaevine atıldığım dönemdeki maaşımı alma yönündeki başvuruma ret kararı vermişti Meclis Başkanlığı. Bu bir mahkeme konusu olmuştu ve en sonunda bölge idare mahkemesinde mahkemeyi kazandım ve yasal faizi ile bu maaşı almaya hak ettim."

"Mesele bir maaş meselesi değil. Mesele; bir hakkın gasp edilmesiydi, baştan sona milletin iradesini, vekilin dokunulmazlığını gasp eden Meclis Başkanlığı’na karşı bir mücadele vermiştim. Son mücadeleyi de kazandım. Mahkeme dedi ki: ‘Anayasa Mahkemesi kararında Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı için kesinleşmiş hükmün bütün yönleriyle ortadan kaldırıldığı yönünde Anayasa Mahkemesi karar vermiş. O halde tüm sonuçları ile bu durum ortadan kalktığına, kişi vekilliğine başladığına göre, vekilliğinden gasp ile uzaklaştırıldığı dönem için maaşının kendisine iadesi gerekir şeklinde karar almış."

'Meclis’te vekilliğimizi düşüren bir Meclis Başkanı vardı'

"Malum kamu görevlileri de görevlerinden uzaklaştırılıp döndüklerinde maaşlarının hepsini yasal faizleri ile alırlar ama Meclis Başkanlığı bize olan gadrinden dolayı bu maaşı vermeme yoluna gitmişti, 2 yıldır bir adalet mücadelesi veriyorduk ve sonunda bunu kazandık. Dediğim gibi mesele para, maaş meselesi değil! Bizi iktidarın emri ile Anayasa Mahkemesi’nin sonucunu beklemeden, uyduruk Yargıtay kararının onanması sonrasında alelacele Meclis’te vekilliğimizi düşüren bir Meclis Başkanı vardı. Utanç verici işler yapıyordu, kendisi şu anda gitti ama utancı kaldı. Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklemedi ve alelacele vekilliğimin düşürülerek Meclis’ten uzaklaştırılmamı, cezaevine atılmamı sağladı ve ben Meclis’te bir adalet nöbeti yaparken, MHP’li Devlet Bahçeli’nin emri ile Meclis’ten apar topar uzaklaştırılmamı sağladı ve ardından bunun 10 polise imza attırdığı sahte bir tutanak ile olduğu da anlaşıldı ve bu daha sonra yargı kararları ile de ortaya çıktı. En sonunda ben Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile Meclis’e döndüm ve milletvekilliğime başladım. Haklarımı aldım ama en son alamadığım hakkım da o dönem içindeki hak ettiğim maaşımdı, bunu da aldım."

'Şentop’un nasıl bir hasmane tavır ile davrandığını apaçık göstermiştir ve sonunda hak yerini bulmuştur'

"Mustafa Şentop tüm kararları ile adaletsizliği göstermiştir, Meclis Başkanlığı’na yakışmadığını göstermiştir ve bir Meclis Başkanı olarak baştan sona iktidarın kararını dinlediğini, adaletten uzaklaştığını, hasmane ve gadir ile bize muamele ettiğini göstermiştir. Anayasa Mahkemesi kararından sonra Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi de Mustafa Şentop’un nasıl bir hasmane tavır ile davrandığını apaçık göstermiştir ve sonunda hak yerini bulmuştur."

'Hak yerini bulacaktır, siyasi kararlar ile adaleti çiğnemeyin'

"Ben şu anda Yargıtay kararı ile vekilliği başlatılmayan Can Atalay meselesi için de bu son kararların örnek olması gerektiğini söylüyorum, Anayasa Mahkemesi’nin kararını ayaklar altına alan Yargıtay en son bu kararlar ile ne kadar büyük bir yanlışlık yaptığını görecektir. Hak yerini bulacaktır, siyasi kararlar ile adaleti çiğnemeyin diyorum.” (Kısa Dalga)

Politika