YSP'li Şenyaşar: Urfa'da onlarca denetimsiz medrese bulunuyor

YSP'li Şenyaşar: Urfa'da onlarca denetimsiz medrese bulunuyor
Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa’da bir medreseye ait ahırda ölü bulunan 12 yayındaki Abdulbaki Dakak ile ilgili “Bu çocuğun ölümüne sebep olan, ihmali bulunan herkes yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte yıllardır adalet mücadelesi yürüten Ferit Şenyaşar, her Her basın açıklamasının ana temasının adalet olacağını söyledi.

Urfa’da şüpheli bir şekilde medresede ölü bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak'ın ölümüne değinen Şenyaşar, Urfa Valiliği'nin "kendini asarak intihar etmiştir" açıklamasını hatırlattı.

"Onlarca denetimsiz medrese bulunuyor"

Şenyaşar, "Ülkemizde insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. Yaşam hakkı en kutsal haktır. Bu çocuğun ölümüne sebep olan, ihmali bulunan herkes yargı önünde hesap vermelidir. Urfa’da onlarca denetimsiz medrese bulunmaktadır. Konuyla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı ve valilikler bundan sonra bu medreselerde meydana gelecek olan vakaların ve ölümlerin birinci sorumluları olacaktır. Biz de bu davanın bir insan hakları savunucusu olarak takipçisi olacağız" dedi.

"Dokunulmazlığı bitmesine rağmen tutuklanmadı"

Ailesine yönelik katliama da değinen Şenyaşar, "Herkesin bildiği gibi Meclis’teki bütün milletvekillerinin bildiği, dünyanın bildiği, Türkiye’nin gündeminde olan 2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesi’nde bir katliam yapılıyor. Katliamı organize eden, katliamı azmettiren ve hastanede kolluğun görevini yapmasını engelleyen kişinin dokunulmazlığı bitmesine rağmen hala tutuklanmış değil. Hala ifadesi alınmış değildir. Burada polis aracından bir kamera görüntüsü var, katliamı azmettiren kişi etrafında akrabalarını alıp istediği şekilde yönlendiriyor ve katliamdan sonra da elini kolunu sallayarak hastaneden çıkıp ayrılıyor. Sinan Aygül’e saldırıyı yapanlarla ilgili iki kişi tutuklandı. Bu tutuklamayla ilgili hangi yasa uygulandıysa devlet hastanesinde bu katliamı yapanlarla ilgili aynı yasanın uygulanmasını istiyoruz. Beş yıllık süre bazında adalet sağlanmadığı için biz burada basın açıklamamızı yaparken iki evladını ve eşini kaybetmiş anne Urfa Adliyesi’nin önünde hala adalet nöbeti tutmaktadır" dedi. (ANKA)

Gündem