Çiftçiler, beşinci kez Ankara’da: Bize kim sahip çıkacak?

Çiftçiler, beşinci kez Ankara’da: Bize kim sahip çıkacak?
Yüksek faiz borçları nedeniyle mali açmazda olan çiftçilerin 5. kez geldikleri Ankara’da yine talepleri karşılanmadı. Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’da bir araya gelen çiftçiler, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Yüksek faiz borçları nedeniyle mali açmazda olan çiftçilerin 5. kez geldikleri Ankara’da yine talepleri karşılanmadı. Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’da bir araya gelen çiftçiler, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştılar. Manisa üzüm üreticisi Mahmut Güven, "Bu çiftçiye kim ne zaman sahip çıkacak. Asalım mı kendimizi? Gece iki de yola çıktım ben. Bizi aptal yerine koyup aldatıyorlar. Hep çalışma var diyorlar. Kim ne çalışma yapıyor ya!" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi, Ziraat Bankası ve başka birçok bankaya yüksek faizlerle borçlu olan çiftçiler beşinci defa Ankara’daydı. TZOB’de temsili olarak beş kişinin görüşmeye alınmasına da tepki gösterdiler. Üreticiler, verilen sözlerin bu defa da yerine getirilmemesi üzerine traktörleriyle tekrar Ankara’nın yolunu tutacaklarını söylediler.

TZOB adına açıklama yapan Eyüp Elmalı, “Cumhurbaşkanı’na ve Tarım Bakanı’na çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları aktardık. Çiftçilerimizi Ziraat Odaları Birliği olarak destekliyoruz” dedi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan çiftçiler, sorunlarını anlattılar. 

(ANKA/ DİLAN KUTLU - NAİF KAÇMAZ)



Ekonomi