Yüksek fiyatlar yüzünden 'son dakika turistleri' kapıdan dönüyor

Yüksek fiyatlar yüzünden 'son dakika turistleri' kapıdan dönüyor
Turizm sektörü temsilcileri, yüksek fiyatların ‘last minute’ (son dakika) turisti de kapıdan geri döndürdüğünü belirtiliyor.

Kısa Dalga - Turizm sezonunda otellerin doluluk oranı geçen yıla göre ortalama yüzde 30 geride kaldı. Sektör temsilcileri, yüksek fiyatların ‘last minute’ (son dakika) turisti de kapıdan geri döndürdüğünü belirtiliyor.

Dünya gazetesinden Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre restoranlarda yeme içme fiyatlarının da yüksek seyretmesinin yerli ve yabancı turistin Türkiye’yi tercih etmesinde olumsuz etki yarattığı belirtiliyor. Yeme içme tarafında kayıpların yüzde 50’yi geçtiği kaydediliyor.

Yunan adaları tercih ediliyor

Yerli turistin yüksek fiyattan dolayı Yunan adalarını tercih ettiğine de değinen temsilciler, orada hizmet, personelin sayısının azlığı, otellerin pansiyon seviyesinde olması ve markalaşmanın olmamasından dolayı fiyatların bize göre ucuz kaldığını aktarıyor.

Antalya Turistik İşletmeler Otelciler Pansiyoncular Derneği (ANTOP) Başkanı Alp Özel, şehir merkezindeki otellerde büyük bir sıkıntının olmadığını ve doluluk oranlarının yüzde 70 dolayında seyrettiğini aktardı. Özel, üç yıldızlı, oda kahvaltı ve yüzme havuzu olan butik otellerin günlük fiyatı geçen yıl 100 ile 110 euroyken, şimdi 60 ile 70 eurolarda olduğunu bildirdi. Özel, "Şu an çok ciddi anlamda ciro kaybı var otellerde. Dolulukta geçen yılın yüzde 30-35 gerisindeyiz" dedi.

Bu sezon direkten dönmez

Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris Akgül, “Geçen yıla göre minimum yüzde 20 ile 30 arasında düşüş var. Fiyatların düşme ihtimali de yok. Bu sezon direkten dönmez. Turizmciler olarak biz, son dakika geleceklerle toparlarız diye düşündük. Ama son dakika tatil yapan kişi, güncele bakıyor. Daha önce gelenler, çevrelerine, eşine dostuna, arkadaşlarına ‘Türkiye’nin pahalı olduğunu, buranın sakin olduğunu, durumun burada kötü olduğunu’ söyleyince ‘last minute’ (son dakika) dediğimiz turist de geri dönüyor” diye konuştu. (Ekonomi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi