Yunan basını: NATO Dedeağaç'tan Ukrayna'ya silah gönderiyor

Yunan basını: NATO Dedeağaç'tan Ukrayna'ya silah gönderiyor
Yunanistan gazetesi Kathimerini, Dedeağaç limanının son günlerde giderek artan bir askeri hareketliliğe sahne olduğunu yazdı. Buna göre, Dedeağaç üzerinden sadece NATO'nun doğu üyelerine değil, Ukrayna'ya da silah gönderiliyor.

Yunanistan gazetesi Kathimerini, Dedeağaç'ın son günlerde hem NATO'nun Doğu Avrupa'daki üyelerine hem de Ukrayna'ya yönelik giderek daha fazla silah tedarikine sahne olduğunu yazdı. Haberde, Türkiye'nin Montrö Sözleşmesi kapsamında Boğazları savaş gemilerine kapatması sonrası 'Dedeağaç'ın öneminin arttığı' yorumu yapıldı.

Habere göre, NATO'nun doğu cephesini güçlendirme kararı alınması sonrası Dedeağaç üzerinden Bulgaristan, Polonya ve Romanya'nın yanı sıra Ukrayna'ya da silah gönderildi. Polonya'ya kısa süre önce ABD tarafından Dedeağaç yoluyla Polonya'ya Abrams tankları ve Bradley zırhlı personel araçlarının gönderildiği belirtilirken, savunma kaynakları Ukrayna'yı da işaret etti.

Gazeteye konuşan savunma kaynakları, Ukrayna'ya şimdiden Dedeağaç limanından askeri teçhizat gittiğini ve Avustralya'nın tedarik edeceği 20 Bushmaster zırhlı saldırı aracın da yine Yunanistan üzerinden geçeceğini söyledi.

Haberde, Trakya bölgesinin, bazıları ABD'nin uçak gemisi USS Harry S Truman'dan havalanan ve Karadeniz'de devriye gezen uçaklar için de bir geçiş noktası haline geldi. Bölgenin aynı zamanda, Sicilya'dan kakan ve 55 bin feet yükseklikten Karadeniz'i izleten Global Hawk insansız hava araçlarının da bir geçiş noktası olduğu belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya