Yunan devlet televizyonunda 'benzin çalma eğitimi' dalga konusu oldu

Yunan devlet televizyonunda 'benzin çalma eğitimi' dalga konusu oldu
Yunanistan devlet televizyonu ERT'nin artan yakıt fiyatlarına dair haberinde bir arabadan nasıl benzin çalınacağını 'öğrettiği' haber günün konusu oldu. ERT ile dalga geçen bir video binlerce kez izlendi.

Enflasyonun yüzde 11.3'le 29 yılın en yüksek seviyesine çıktığı ve benzin fiyatlarının yükseldiği komşu Yunanistan'da, devlet televizyonu ERT'nin başka arabalardan nasıl benzin ve parça çalınacağını anlattığı haberi tartışma yarattı. Luben adlı hiciv sitesinin ERT'yle dalga geçen videosu viral oldu.

'ÖZEL BİR TÜPE İHTİYACINIZ YOK'

ERT'nin sabah haberleri programı Syndeseis'de yayınlanan haberde, Costas Stamou başka arabalardan nasıl benzin çalınacağını anlattı. Stamou, benzin çekme yöntemini bir yandan göstererek, "Çok karmaşık bir şey değil, özel bir tüpe bile ihtiyacınız yok. Balkonlarda kullanılan hortum bile işinizi görecektir" dedi.

Yöntemin gösterilmesinin ardından, bir araba tamircisi de benzinin çalınabilmesi için araçların yakıt tanklarının nasıl ve nereden delinmesi gerektiğine dair tavsiyeler verdi.

'ŞİMDİ DE KİLİT AÇMAYI VE CÜZDAN ÇALMAYI ÖĞRETECEKLER'

Devlet televizyonunda benzin hırsızlığı yöntemlerinin anlatılması sosyal medyada da yankı buldu. Bir kullanıcı "Aklınızı mı kaçırdınız? İnsanlara nasıl benzin çalınacağına dair ipuçları mı veriyorsunuz?" diye sorarken, bir diğer de "ERT, kolayca benzin çalmanın iki yoluna dair eğitimden sonra şimdi de, kilitlerin nasıl açılacağına ve cüzdan çalmaya dair eğitimlere hazırlanıyor" yorumunu yaptı.

HİCİV VİDEOSU VİRAL OLDU

Luben adlı hiciv sitesinin bu haberle dalga geçmek için mikslediği video da viral oldu. Video 150 binden fazla kez izlenirken, binlerce de beğeni aldı.

Yunanistan'da akaryakıt fiyatları son aylarda düzenli olarak artıyor. Başkent Atina'da kurşunsuz benzinin litresi 2.37 euro'ya, Rodos ve diğer komşu adalarda ise 2.5 euro'ya satılıyor.

Yunanistan hükümeti ise yakıt vergisinin kaldırılması çağrılarını reddederek, bunun yerine durumu iyi olmayan araba ve motosiklet sahiplerine 30 ila 50 euro arasında sübvansiyon verme seçeneğine gitti.

Ülkede yıllık enflasyon, mayıs ayında son 29 yılın rekorunu kırarak yüzde 11.3'e yükseldi. (Kısa Dalga)

Dünya