Yunan vali İzmir gümrüğünde 6 saat bekletildi: Türkiye 'isim benzerliği' sorunu dedi, Atina'dan kınama geldi

Yunan vali İzmir gümrüğünde 6 saat bekletildi: Türkiye 'isim benzerliği' sorunu dedi, Atina'dan kınama geldi
İzmir gümrüğünde giriş kısıtlaması bulunan biriyle isim benzerliği nedeniyle Yunan vali 6 saat gözetim altında tutuldu. Yunanistan'dan kınama açıklaması geldi.

Atina, Yunanistan’ın Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostolos Tzitzikostas'un bir programa katılmak üzere feribotla geldiği İzmir’de gümrükte altı saatliğine gözaltına alınmasını protesto etti.

euronews'in haberine göre, Yunan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Orta Makedonya Bölge valisinin bugün Türk yetkililerce kabul edilemez ve istismar edici şekilde gözaltına alınmasını ve İzmir'e girişinin engellenmesini kesin bir dille kınıyoruz," ifadeleri yer aldı.

Bakanlık Türk otoritelerinden konuyla ilgili acil bir açıklama ve böyle bir hadisenin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, merkezi Selanik’te bulunan Orta Makedonya Bölge Başkanı Tzitzikostas, İzmir’de 7-8 Kasım’da düzenlenecek Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere feribot seferiyle Türkiye’ye geldi.

Burada kimlik kontrolü sırasında Tzitzikostas bir ofiste 6 saat boyunca bekletildi.

TÜRKİYE'DEN İSİM BENZERLİĞİ AÇIKLAMASI

Türk yetkililerden alınan bilgiye göre ise İzmir’de gümrük işlemleri sırasında diğer yolcularla kimlik kontrolü yapılan Tzitzikostas, giriş kısıtlaması bulunan biriyle isim benzerliğinden kaynaklanan teknik sorundan dolayı bir süre yerel makamlarca bekletildi.

Türk yetkililer, sorunun giderilmesinin ardından Tzitzikostas’a İzmir’e giriş yapıp programına devam edebileceğini bildirdi.

Ancak Tzitzikostas, yetkililere, giriş yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. Tzitzikostas, aynı zamanda Avrupa Birliğine bağlı Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanlığı görevini yürütüyor.

Dünya