Yunanistan basını: 2023 seçimine kadar Türkiye ile yüksek gerilim bekleniyor

Yunanistan basını: 2023 seçimine kadar Türkiye ile yüksek gerilim bekleniyor
Yunanistan gazetesi Kathimerini'ye göre, Atina'daki yetkililer Haziran 2023'te planlanan seçimlere dek Türkiye ile yüksek gerilim yaşanacağını düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü Yunanistan'a yönelik yaptığı "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız" açıklaması komşuda tartışma yaratmaya devam ediyor. Yunanistan basını, Atina'nın 2023 seçimlerine dek Ankara ile 'yüksek gerilim' beklediğini yazdı.

Kathimerini gazetesinin İngilizce yayınında yer verilen haberde, "Hükümet yetkilileri, Türkiye ile en azından Haziran 2023'te düzenlenmesi beklenen parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dek bir yüksek gerilin dönemine hazır" ifadeleri kullandı.

'AÇIKLAMALAR SAÇMA BULUNUYOR'

Haberde "Türkiye'nin Yunanistan'ı sık sık yeni bir 1922 ile tehdit ettiği" belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Yunanistan hükümeti bu tür çıkışlara kasten yanıt vermemeyi seçti; bu açıklamaları saçma buluyorlar ve iç kamuoyuna yönelik olduğunu düşünüyorlar.”

Yunanistan'ın "Türkiye'nin giderek daha fazla şekilde insansız hava araçları tarafından gerçekleştirilen hava sahası ihlallerinden endişe duyduğu" belirtilen haberde, "En azından Türk güçlerinin teyakkuz seviyesinin yükseltildiğine dair herhangi bir işaret görülmedi" denildi.

Haberde, iki hükümet arasında fazla temas olmadığı ama savunma bakanları Hulusi Akar ile Nikos Panagiotopoulos'ın zaman görüşmeler yaptığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın hafta sonu Samsun'da katıldığı etkinlikte "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem