Yunanistan bu kez deprem yardımını denizden getirdi

Yunanistan bu kez deprem yardımını denizden getirdi
Yunanistan Kızılhaç heyetine bağlı ‘Oallosanthropos-Humanitarian Aid’ adlı sosyal dayanışma ekibi, Kahramanmaraş depremlerinden zarar gören bölgeler için yardım malzemelerini feribotla Muğla'ya getirdi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydan gelen depremlerin ardından dünyanın birçok ülkesinden Türkiye'ye yardım gelmişti. Yunanistan da hem yardım malzemesi hem de arama - kurtarma ekiplerini deprem bölgesine göndermişti.

Yunanistan Kızılhaç heyetine bağlı yardım ekibinden 30 kişi, Muğla'daki Bodrum Cruise Port’a feribotla bir kamyonet dolusu yardım malzemesi getirdi. Yardım malzemeleri elden ele karaya indirildi.

Yardım malzemeleri, Hatay’a doğru yol çıktı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras adına Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, ekip lideri Konstantinos Polychronopoulos ve beraberindeki heyeti çiçeklerle karşıladı.

Ekibi Bodrum Kızılay Başkanı Sait Güllüoğlu'yla karşılayan Yurt, “Bodrum Belediye Başkanıımız Ahmet Aras’ın çok selamlarını getirdim sizlere. Bu sıcak yardımlaşmadan dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız” dedi.

Polychronopoulos ise şunları söyledi: “Biz biriz, hep de birdik, hep bir olmaya devam edeceğiz. Burada çok mutluyuz. Kucaklaştığımız için, birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Ne kadar daha yardım edebilirsek o kadar mutlu olacağız. Yine buraya geleceğiz ve deprem bölgesindeki insanlara yemek yapacağız.” (DHA)

Gündem