Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias: Türkiye tehlikeli bir yola girdi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias: Türkiye tehlikeli bir yola girdi
Türkiye ile komşu Yunanistan arasındaki gerilim dinmiyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin tercihleri nedeniyle "tehlikeli bir yola" girdiğini savunarak, iki ülkede de 2023'te seçim düzenlenecek olması için "Bu, iyi değil" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'yle son dönemde tırmanan gerilim hakkında konuştu. İlişkilerin bozulması konusunda endişe beyan eden Dendias, "Ankara'nın saldırgan tutumunun 2019 sonbaharında Libya'yla deniz yetki alanları anlaşmasının imzalanmasından sonra başladığını" savundu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a gitmesinden önce Atina'da parlamento muhabirlerine konuşan Dendias, "Türkiye liderliğinin o tarihten bu yana müzakerelere alan tanımayan tercihlerde bulunduğu" yorumunu yaptı. Dendias, "bu tercihlerin Türkiye'yi tehlikeli bir yola soktuğunu ve köşeye sıkıştırdığını" söyledi. "Bu bir endişe sebebi" diyen Yunanistan Dışişleri Bakanı, her iki ülkenin 2023'te seçimlere sahne olacak olmasının da "iyi olmadığını" belirtti.

Dendias, Türkiye'nin tavrına karşı "sürekli" uluslararası tepki olmasını ise kendileri için olumlu bir durum olarak niteledi. (Kısa Dalga)

Dünya