Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Erdoğan'a yanıt: Gerilime çekilmeyeceğiz

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Erdoğan'a yanıt:  Gerilime çekilmeyeceğiz
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın F-16 gerilimi konusunda yaptığı "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" açıklamasına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD gezisinde "F-16'ları Türkiye'ye satmayın" dediğini söyleyerek ''Artık benim için Miçotakis diye biri yok" ifadelerini kullanması sonrasında, Türkiye ile komşu Yunanistan arasındaki gerilim bir kez daha tırmanıyor. Yunanistan medyası, Türkiye'nin 'sığınmacı kartını açtığını iddia ederken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias "Gerilime çekilmeyeceğiz" açıklaması yaptı.

Dendias, "Bizim kendi pozisyonumuz var. Gerilime çekilmeyeceğiz" dedi. Skai radyosuna konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı, "Eğer bunu yaparsak, sebebi, Yunanistan hükümetinin bu yönde karar alması olur" ifadelerini kullandı. Atina'nın Ankara'yla diyalog istediğini söyleyen Dendias, "Türkiye'nin savaş uçaklarının Yunanistan hava sahasında ihlallerde bulundukça, bu olmayacaktır" dedi.

İDDİA: SIĞINMACI AKIŞI HIZLANDI

Yunanistan gazetesi Kathimerini ise Türkiye'nin pazartesi günü (dün), sığınmacıların Yunan adalarına geçişine 'yeniden izin vermeye başladığını' öne sürdü. Gazetenin haberinde, Türkiye'nin karasularından Yunanistan karasularına 'bu kadar çok sayıda sığınmacının geçişine uzun zamandır ilk kez izin verildiği' öne sürüldü. Kathimerini, sığınmacıların ülkeye gitmeye çalışmasında hava koşullarının düzelmesinin de etkisinin olduğunu ama 'kapsamlı girişimlerin Şubat 2020'de yaşananları hatırlattığını' savundu.

Yunan Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamada, dün birçok göçmenin beş yelkenli kayık ve dört şişme bot ile Yunanistan karasularına birkaç kez girmeye çalıştığı, bu kişilerin geri itildiği belirtildi.

Haberde, dün insansız hava araçları ve uçaklarla çok sayıda hava sahası ihlali yapıldığı da belirtildi. Gazete, bu durumun Atina'da 'Ankara'nın artan baskısının bir parçası' olarak görüldüğünü yazdı. (Kısa Dalga)

Dünya