Yunanistan ile İsrail arasında savunma anlaşması imzalandı

Yunanistan ile İsrail arasında savunma anlaşması imzalandı
İsrail ile Yunanistan arasındaki 1.65 milyar dolarlık savunma anlaşması resmen imzalandı. İsrail savunma şirketi Elbit Systems 22 yıllık bir süre boyunca Yunanistan Hava Kuvvetleri için bir eğitim merkezini kuruluşunu ve operasyonlarını üstlenecek.

İsrail ile Yunanistan arasında, ayrıntıları geçtiğimiz aylarda kamuoyuna açıklanan 1.65 milyar dolarlık savunma anlaşması resmen imzalandı. İki ülke arasında bugüne dek yapılan en büyük savunma anlaşmasına göre, İsrail savunma şirketi Elbit Systems 22 yıllık bir süre boyunca Yunanistan Hava Kuvvetleri için bir eğitim merkezini kuruluşunu ve operasyonlarını üstlenecek.

Gazeteduvar'ın haberine göre, Söz konusu eğitim merkezi, İsrail'in kendi havacılık akademisiyle aynı modelde işletilecek ve merkeze, 10 adet İtalyan yapımı M-346 tipi eğitim uçaklarından konuşlandırılacak. Elbit şirketi, Yunanistan'ın T-6 uçaklarını modernize edecek, aynı zamanda eğitim, simülatör ve lojistik destek sağlayacak.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI GANTZ: EKONOMİLER GÜÇLENECEK

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, anlaşmanın resmen ilan edilmesinden sonra yaptığı açıklamada "Bu programın İsrail ve Yunanistan'ın becerilerini geliştireceğinden, ekonomilerini güçlendireceğinden eminim. Böylece iki ülke arasında savunma, ekonomi ve siyasi alanlardaki ortaklık derinleşecek" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI BULUŞTU

Anlaşmanın resmen açıklanması öncesinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti ve İsrail dışişleri bakanları cuma günü Kıbrıs'ta biraraya gelerek işbirliğini artırma konusunda mutabakata varmıştı.

Dünya